Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 21:16

Ο Δήμος Μεσσήνης έχει "πλουσιότερο" Τεχνικό Πρόγραμμα από την Καλαμάτα - Προβλέπει έργα 35,5 εκ. ευρώ

Γράφτηκε από την
Ο Δήμος Μεσσήνης έχει "πλουσιότερο" Τεχνικό Πρόγραμμα από την Καλαμάτα - Προβλέπει έργα 35,5 εκ. ευρώ

«Πλουσιότερο» κατά 14 εκατομμύρια ευρώ από αυτό του Δήμου Καλαμάτας εμφανίζεται το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μεσσήνης για το 2012, καθώς ανέρχεται -όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος- σε 35,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το πρόγραμμα θα τεθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου, η οποία συγκαλείται αύριο στις 6.30 το απόγευμα.
Ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι οι πιστώσεις, στη συντριπτική τους πλειονότητα, προβλέπεται να προέλθουν από το ΕΣΠΑ και αφορούν κυρίως έργα βιολογικού καθαρισμού, αποχέτευσης, ύδρευσης και άρδευσης - η δαπάνη των οποίων έχει προϋπολογιστεί σε 24 εκατομμύρια ευρώ.
Από αυτά, διευκρίνισε ο Στ. Αναστασόπουλος, περί τα 17,8 εκατομμύρια αφορούν τον βιολογικό καθαρισμό και το δίκτυο αποχέτευσης στον τ. Δήμο Πεταλιδίου.
«Για δεύτερη χρονιά είμαστε υποχρεωμένοι να περιοριστούμε σε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα κατ’ ουσίαν συντήρησης των υποδομών του δήμου. Η φιλοσοφία και ο στόχος του φετινού Τεχνικού Προγράμματος είναι ανάλογα με πέρυσι, καθώς η ΣΑΤΑ, οι ΚΑΠ και οι πιστώσεις για τα σχολικά κτήρια έχουν μειωθεί κατά 67%, 54% και 77% συγκριτικά με το 2009» είπε ο δήμαρχος Μεσσήνης.


NEWSLETTER