Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 08:58

Κινηματογράφος και πινακοθήκη θα λειτουργήσουν στην "Ηλέκτρα"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κινηματογράφος και πινακοθήκη θα λειτουργήσουν στην "Ηλέκτρα"

 

Ως πολιτιστικό πολυχώρο, κινηματογράφο και πινακοθήκη, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον πρώην κινηματογράφο “Ηλέκτρα”, ο Δήμος Καλαμάτας.

Σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκριθούν: α) Η ενιαία μελέτη για την επισκευή του κτηρίου της “Ηλέκτρας” για επανάχρησή του ως πολιτιστικού πολυχώρου, προϋπολογισμού 1.372.680 ευρώ. β) Η υποβολή πρότασης από το δήμο για χρηματοδότηση του έργου επισκευής από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, στον άξονα με τίτλο “Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας”. γ) Η χρήση του κτηρίου του πρώην κινηματογράφου: Η μίσθωσή του για 4 μέρες την εβδομάδα για τη λειτουργία της αίθουσας ως κινηματογράφος επί τουλάχιστον 8 μήνες το χρόνο και η στέγαση στο χώρο του κτηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης και λειτουργία της 5 μέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο. δ) Η διάθεση προσωπικού για την υποστήριξη της λειτουργίας του χώρου. Η συντήρηση του χώρου θα αποτελεί υποχρέωση του Δήμου Καλαμάτας.

Η ενιαία μελέτη αφορά την αρχιτεκτονική, στατική και τη μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την εισήγηση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, η “Ηλέκτρα” έχει κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 και είχε θεωρηθεί πρωτοποριακό τεχνικό έργο για την εποχή του.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER