Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 08:58

Κινηματογράφος και πινακοθήκη θα λειτουργήσουν στην "Ηλέκτρα"

Γράφτηκε από την
Κινηματογράφος και πινακοθήκη θα λειτουργήσουν στην "Ηλέκτρα"

 

Ως πολιτιστικό πολυχώρο, κινηματογράφο και πινακοθήκη, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον πρώην κινηματογράφο “Ηλέκτρα”, ο Δήμος Καλαμάτας.

Σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκριθούν: α) Η ενιαία μελέτη για την επισκευή του κτηρίου της “Ηλέκτρας” για επανάχρησή του ως πολιτιστικού πολυχώρου, προϋπολογισμού 1.372.680 ευρώ. β) Η υποβολή πρότασης από το δήμο για χρηματοδότηση του έργου επισκευής από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, στον άξονα με τίτλο “Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας”. γ) Η χρήση του κτηρίου του πρώην κινηματογράφου: Η μίσθωσή του για 4 μέρες την εβδομάδα για τη λειτουργία της αίθουσας ως κινηματογράφος επί τουλάχιστον 8 μήνες το χρόνο και η στέγαση στο χώρο του κτηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης και λειτουργία της 5 μέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο. δ) Η διάθεση προσωπικού για την υποστήριξη της λειτουργίας του χώρου. Η συντήρηση του χώρου θα αποτελεί υποχρέωση του Δήμου Καλαμάτας.

Η ενιαία μελέτη αφορά την αρχιτεκτονική, στατική και τη μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την εισήγηση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, η “Ηλέκτρα” έχει κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 και είχε θεωρηθεί πρωτοποριακό τεχνικό έργο για την εποχή του.

 


NEWSLETTER