Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 09:58

Δήμος Καλαμάτας: Άκυρη η απόφαση του Νίκα για τα 500άρικα

Γράφτηκε από την

 

 

“Το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι ο δήμαρχος” αποφασίζει για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αποφάνθηκε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ακύρωσε, ως προς το σκέλος αυτό, σχετική απόφαση που το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είχε λάβει, κατά πλειοψηφία, τον περασμένο Ιανουάριο.

Η επίμαχη απόφαση αφορούσε, ειδικότερα, “την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, μέχρι του ποσού των 500 ευρώ ανά έτος και οικογένεια, σε κατοίκους του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην από 3-1-2018 εισήγηση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Εποπτείας και Ελέγχων της Διεύθυνσης Πρόνοιας του δήμου”.

Η ένσταση της Αποκεντρωμένης εστιάζεται σε μία από τις προϋποθέσεις που περιέχονται στην απόφαση και συγκεκριμένα σε αυτή που αναφέρει ότι “η οικονομική ενίσχυση θα χορηγείται με απόφαση του δημάρχου, ύστερα από την ως άνω κοινωνική έρευνα και εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρόνοιας”.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, “στην προκείμενη περίπτωση και σύμφωνα τις διατάξεις του άρθρου 202 του ∆ημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν. 3463/2006) αρμόδιο για την έκδοση απόφασης χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης είναι το ∆ημοτικό Συμβούλιο και όχι ο δήμαρχος”.