Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 09:31

Δημόσια συζήτηση για την επικαιροποίηση του μάστερ πλαν του λιμανιού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δημόσια συζήτηση για την επικαιροποίηση του μάστερ πλαν του λιμανιού Καλαμάτας

Δημόσια συζήτηση για την επικαιροποίηση του μάστερ πλαν του λιμανιού Καλαμάτας οργανώνει ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας τη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη”στο παλιό Δημαρχείο.

Στη συνάντηση, με πρόσκληση του αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη, έχουν κληθεί για να εκφράσουν τις απόψεις τους: Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ΤΕΕ - Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου και Ν.Ε. Μεσσηνίας, Νομαρχιακό Τμήμα ΕΕΤΕΜ, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας, Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας, ΝΟΚ, Αίολος, Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Νοτίου Ελλάδος, Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμάτας “Αρίων”, ναυτικοί πράκτορες, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αντιδήμαρχοι , δημοτικοί σύμβουλοι και οι διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου.

Την Πέμπτη 1η Μαρτίου η επικαιροποίηση του μάστερ πλαν του λιμανιού θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου οι παρατάξεις θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την αναβάθμιση και την προοπτική ανάπτυξης του λιμανιού.

Σε παρεμβάσεις του, την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη σε συναντήσεις με τους μελετητές της επικαιροποίησης που βρέθηκαν στην Καλαμάτα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε ότι επιδιώκεται το λιμάνι να έχει χαρακτήρα κυρίως τουριστικό, να φέρνει πλούτο στην πόλη. Ανέφερε πως θα πρέπει οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις (ενιαίο κτίσμα) να κατασκευαστούν στο σημείο όπου βρίσκονται και σήμερα. Παρατήρησε πως τα χαρακτηριστικά του προλιμένα δεν θα πρέπει να αλλάξουν, δεδομένου ότι υπάρχει η αντίληψη στην πόλη να μην γίνει στον προλιμένα καμία επέμβαση επί της ακτογραμμής και να παραμείνει η αμμώδης παραλία.

Για τον υπήνεμο (ανατολικό) μόλο (στα “Βραχάκια) είπε ότι θα πρέπει να γίνει ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός, ενώ οι αποθήκες θα πρέπει να καταργηθούν και να ανεγερθεί νέο κτίσμα απέναντι. Εκτίμησε πως στην προοπτική της τουριστικής κατεύθυνσης του λιμανιού είναι ζητούμενο η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, ώστε να δέχεται μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια. Ανέφερε, ακόμα, ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί ο χώρος της μεγάλης προβλήτας από Φαρών μέχρι Τσαμαδού (σήμερα είναι κλειστός με κάγκελα), ώστε ολόκληρη η προβλήτα να είναι ελεύθερη. Επίσης, είπε πως θα πρέπει να παραδοθούν στο δήμο όλοι οι χώροι που δεν είναι αναγκαίοι για λιμενικές εγκαταστάσεις, όπως η οδός έμπροσθεν του Τελωνείου (συνέχεια της Αναλήψεως), η οδός Ψαρών και το πάρκο Λιμενικού.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER