Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012 17:42

Στη συνεδρίαση επιτροπής της ΚΕΔΕ ο Γιαν. Γρυπιώτης

Γράφτηκε από την

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, συμμετείχε ο δήμαρχος Ευρώτα κος Ιωάννης Γρυπιώτης, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012.
Υπό την προεδρεία του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης κου Σίμου Δανιηλίδη, τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά θέματα όπως:
- Βοήθεια στο Σπίτι
- Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
- Δράσεις Ρομά
- Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 55 έως 64 ετών, κλπ.
Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα του «Βοήθεια στο Σπίτι» και ιδιαίτερα στη συνέχιση αυτού, έως και την 30η Ιουνίου τρέχοντος έτους.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση, «η συνέχιση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” δεν κινδυνεύει», απλώς το θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει την ΚΕΔΕ, είναι η χρηματοδότηση του προγράμματος από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα, ο κος Γρυπιώτης, σε σχετική τοποθέτησή του, επεσήμανε την ανάγκη εξεύρεσης οικονομικών πόρων για τον παραπάνω σκοπό, όχι μόνο από το ΕΣΠΑ (κατόπιν αποφάσεως της Επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Κομισιόν), αλλά απευθείας χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες.
Η πρόταση του δημάρχου Ευρώτα έγινε αποδεκτή από το προεδρείο της Επιτροπής, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση, αναμένεται με ενδιαφέρον η εισήγησή του επ΄αυτού.
Τέλος, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στα προγράμματα ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ κλπ, καθώς και στους Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς, αναφορικά με τη χρηματοδότησή των.


Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Ευρώτα