Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 18:26

Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Οιχαλίας

Γράφτηκε από τον
Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Οιχαλίας

Σε μαραθώνιο εξελίσσεται στον Δήμο Οιχαλίας η -έτσι κι αλλιώς- καθυστερημένη ψήφιση του φετινού του προϋπολογισμού, το σχέδιο του οποίου καταψηφίστηκε... πανηγυρικά στην προχθεσινή, εξ αναβολής, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει τη δημοτική αρχή να φέρει νέο σχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου.

Ο ύψους 12.503.900 ευρώ προταθείς -και απορριφθείς- προϋπολογισμός φαίνεται να ακολουθεί την ίδια... περιπετειώδη πορεία που είχε -μέχρι τελικά να υπερψηφιστεί- και το φετινό τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Οιχαλίας, καθώς η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί του προϋπολογισμού ήταν η δεύτερη στη σειρά, μιας και η προηγούμενη σχετική δεν έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

Στην προχθεσινή επίμαχη συνεδρίαση, το σχέδιο προϋπολογισμού, μαζί με τους συμβούλους της μειοψηφίας καταψήφισαν επίσης τόσο οι τέσσερις διαγραφέντες και πλέον ανεξάρτητοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Παναγιώτης Δρούμπαλης, Παναγιώτης Κούκης, Στάθης Μαργαρίτης και Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, όσο και οι ανήκοντες στον συνδυασμό του δημάρχου Αριστείδη Σταθόπουλου σύμβουλοι, Σπύρος Αδαμόπουλος και Θύμιος Βεργής.

Ο φετινός προϋπολογισμός του Δήμου Οιχαλίας έρχεται προς έγκριση με σημαντική καθυστέρηση, καθώς ο δήμος -όπως και όλοι οι ΟΤΑ της χώρας- όφειλε μέχρι και τις 5 του περσινού Σεπτεμβρίου να έχει ενσωματώσει το σχέδιο προϋπολογισμού του στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Βασική αιτία της καθυστέρησης αποτέλεσε η μη έγκαιρη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2018, καθώς αυτό ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο μόλις στις 8 Ιανουαρίου και επικαιροποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου.

 

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER