Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 09:18

Η “Ηλέκτωρ” μπαίνει στη Μαραθόλακκα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Η “Ηλέκτωρ” μπαίνει στη Μαραθόλακκα (βίντεο)

Την επόμενη εβδομάδα, το πιθανότερο την Πέμπτη 1η Μαρτίου, η εταιρεία “Ηλέκτωρ” ξεκινάει, επιτέλους, την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα - σε μια προσπάθεια να αρθεί η τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο, με τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας.

Την ίδια μέρα, στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται να γίνει η συζήτηση (ως πρώτο θέμα) την οποία ζήτησαν οι μειοψηφίες μετά την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της Μαραθόλακκας.

Χθες, στη Μαραθόλακκα πραγματοποίησαν αυτοψία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και εκπρόσωποι της “Ηλέκτωρ”, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του δήμου.

Οπως μας ενημέρωσε ο κ. Βασιλόπουλος, συνεχίζεται η μεταφορά των δεμάτων στον γειτονικό χώρο που έχει μισθώσει ο Δήμος Καλαμάτας και σπρώχνονται τα χύμα σκουπίδια προς τη μία πλευρά, ώστε να απελευθερωθεί χρήσιμος χώρος που θα τσιμεντοστρωθεί και θα διευκολύνει τη διαχείριση.

“Υπάρχει καλή διάθεση, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εγκατασταθεί η εταιρεία και να ξεκινήσει τη διαχείριση την επόμενη εβδομάδα”, παρατήρησε ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τη Δευτέρα κλιμάκιο της νέας αναδόχου εταιρείας θα επισκευάσει τα μηχανήματα, ενώ προβλέπεται να δουλέψουν οι δύο δεματοποιητές (του προηγούμενου ανάδοχου, που τους μίσθωσε η “Ηλέκτωρ”, και του δήμου) ενώ αναμένεται να εγκατασταθεί και ένας τρίτος δεματοποιητής. Γιατί πέρα από τα σκουπίδια που εναποτίθενται κάθε μέρα, θα πρέπει να περάσουν από επεξεργασία και αυτά που έχουν συσσωρευτεί όλο το τελευταίο διάστημα που δε γίνεται διαχείριση, όπως εξήγησε ο Θαν. Βασιλόπουλος.

Ακόμα, ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι εταιρείες που παλιότερα αδιαφορούσαν, τώρα που ο δήμος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δείχνουν ενδιαφέρον για να μεταφέρουν τα δέματα, ακόμα και τα χύμα σκουπίδια. Διαδικασία σημαντική, αλλά με πολύ μεγάλο κόστος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είπε πως “τακτοποιούνται τα ζητήματα” και ζήτησε τη συνεργασία όλων, αναφερόμενος στις μειοψηφίες. Δήλωσε ακόμη ότι “ο πρωθυπουργός στο Αναπτυξιακό Συνέδριο θα μιλήσει για τη λήξη του προβλήματος, είμαστε σε αναμονή της υπογραφής της σύμβασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση”.

Ανέφερε ότι η “Ηλέκτωρ” στη Μαραθόλακκα θα δουλέψει με 25 άτομα προσωπικό και 2 γραμμές, κι επιβεβαίωσε πως η συζήτηση που ζήτησαν οι μειοψηφίες θα είναι πρώτο θέμα στο Δ.Σ. την 1η Μαρτίου. Υποστήριξε μάλιστα πως “είτε το ζητούσαν είτε όχι, θα γινόταν συζήτηση για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER