Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 18:28

Αναβλήθηκε η δίκη των φυλάκων της Μαραθόλακκας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αναβλήθηκε η δίκη των φυλάκων της Μαραθόλακκας

Για την επόμενη Παρασκευή 2 Μαρτίου ανέβαλε εκ νέου χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τη δίκη του φύλακα της απερχόμενης εταιρείας διαχείρισης και επεξεργασίας των σκουπιδιών της Μαραθόλακκας και της συντρόφου του, επίσης φύλακα της εταιρείας, οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη μετά από μήνυση του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα σε βάρος τους, για παρακώλυση υπηρεσίας και παράνομη βία.

Το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη, μετά και τη θετική πρόταση της εισαγγελέα Φωτεινής Γκιντώνη, αποδεχόμενο το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Αγγελου Βλαχονικολού να κληθούν για να εξεταστούν ως μάρτυρες ο δήμαρχος, αλλά και ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μεσσηνίας Ηλίας Κατσάμπας.

Εν τω μεταξύ χθες οι δύο κατηγορούμενοι επαναβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να καταθέσουν μήνυση στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Θανάση Βασιλόπουλο για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας αναρωτήθηκε γιατί δεν υπάρχει στο κατηγορητήριο κανένας μάρτυρας ο οποίος να ήταν παρών όταν οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου, εμπόδισαν τα απορριμματοφόρα του δήμου να αδειάσουν στη Μαραθόλακκα. Εισηγήθηκε λοιπόν την κλήτευση του κ. Νίκα ώστε να εξηγήσει ο ίδιος στο δικαστήριο τι συνέβη.

Ο Αγγελος Βλαχονικολός υπενθύμισε επίσης ότι εκκρεμεί η αίτηση που κατέθεσαν στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μεσσηνίας να συγκροτηθεί Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος και να γίνει αυτοψία στη Μαραθόλακκα, ώστε να διαπιστωθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττεται στον Ταΰγετο, όπως ανέφερε. Επίσης, κατέθεσε στο δικαστήριο τον προβληματισμό του για το κατά πόσο προβλέπεται από το σχέδιο "Ξενοκράτης" να τεθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δίνοντας έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο πρέπει να κληθεί ο κ. Κατσάμπας, που θα μπορούσε να απαντήσει σε αυτό.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER