Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 16:56

Μηχανήματα και έργα συντήρησης σχολείων ζητεί ο Δήμος Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Πρόταση για ένταξη δύο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 331.900 ευρώ, στο πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται να υποβάλει ο Δήμος Μεσσήνης, καταθέτοντας τις σχετικές μελέτες και τα απαραίτητα τεχνικά δελτία.

Η πρώτη πρόταση, διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, έχει προϋπολογισμό 250.000 ευρώ και αφορά στην προμήθεια μηχανημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού και θα υποβληθεί προς ένταξη στον άξονα “Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος”. Σκοπός του έργου, σύμφωνα με τον δήμο, είναι “η ενδυνάμωση των τεχνικών υποδομών και κατ’ επέκταση των υπηρεσιών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση αναγκών της καθημερινότητας των πολιτών”.

Η δεύτερη πρόταση, προϋπολογισμού 81.900 ευρώ, αφορά σε επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων, δράση που εντάσσεται στον άξονα “Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων”. Στόχο έχει το εν λόγω έργο “τη βελτίωση των κτηριακών συγκροτημάτων που στεγάζουν σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης”.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο δήμος υπενθυμίζει ότι πριν 10 ημέρες το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης είχε εγκρίνει τη χρηματοδότηση με 1,47 εκατομμύρια ευρώ του έργου για την τηλεμετρία, τον αυτοματισμό, την εξοικονόμηση ενέργειας και τον έλεγχο διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Μεσσήνης.