Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 08:13

Με μπλοκάκι της Εφορίας στο νεκροταφείο Καλαμάτας!

Γράφτηκε από την
Με μπλοκάκι της Εφορίας στο νεκροταφείο Καλαμάτας!

 

Η δυνατότητα στα γραφεία τελετών να επιμελούνται τον καθαρισμό, ευπρεπισμό και καλλωπισμό των ταφικών μνημείων στο Νεκροταφείο Καλαμάτας, σε συνεργασία πάντα με τον έφορο, δίνεται από τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, υπό τον όρο τα εν λόγω γραφεία να προσκομίσουν την κατάσταση των μνημείων που φροντίζουν.

Ο δήμος γνωστοποιεί ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στον έφορο του Νεκροταφείου βεβαίωση έναρξης εργασιών από τη ΔΟΥ Καλαμάτας και βεβαίωση εγγραφής σε ασφαλιστικό φορέα, καθώς και -όσον αφορά τα γραφεία τελετών- κατάσταση των εργατών που θα απασχολούν, διαφορετικά δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται ότι από τον έφορο τηρείται ειδικό μητρώο εργατών/τριών φροντίδας ταφικών μνημείων, στο οποίο εγγράφονται όσοι προτείνονται από τους συγγενείς των νεκρών, ενώ με την παύση της σχέσης φροντιστή και οικογένειας του νεκρού, καταργείται και ο αντίστοιχος αριθμός μητρώου φροντιστή.

ΤΕΛΗ ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΩΝ

Εξ άλλου, με άλλη ανακοίνωσή του, ο δήμος καλεί τους υπόχρεους να τακτοποιήσουν μέχρι τις 30 Μαρτίου τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες ως προς τα τέλη φύλαξης οστών των συγγενών τους.

Διαφορετικά, σύμφωνα με τον “Κανονισμό Λειτουργίας του Κεντρικού Κοιμητηρίου Καλαμάτας”, δηλαδή σε περίπτωση μη καταβολής του τέλους φύλαξης στο οστεοφυλάκιο, μέσα σε ένα χρόνο τα οστά με ευθύνη της υπηρεσίας οδηγούνται στο χωνευτήριο.


NEWSLETTER