Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 17:21

Τελική ευθεία για την “Ηλέκτωρ” στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την
Τελική ευθεία για την “Ηλέκτωρ” στη Μαραθόλακκα

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στη Μαραθόλακκα προκειμένου να εγκατασταθεί η εταιρεία “Ηλέκτωρ”, πιθανότατα ώς το τέλος αυτής της εβδομάδας, όπως εκτίμησε -μιλώντας στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, στη χθεσινή της συνεδρίαση-, ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν ήδη μηχανήματα στον πιο πάνω χώρο, καθώς η “Ηλέκτωρ” μίσθωσε τα ήδη εγκατεστημένα, ενώ φέρνει και άλλα.

Η αναφορά αυτή του αντιδήμαρχου έγινε με αφορμή την συζήτηση, στην επιτροπή, του θέματος της δαπάνης της εν λόγω διαμόρφωσης, η οποία ανέρχεται σε 69.006 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ. Η δαπάνη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή, καθώς καταψήφισαν οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών - ο Δημήτρης Φαββατάς από τη μείζονα και ο Τάσος Νιάρχος από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Στις τοποθετήσεις τους και οι δύο σύμβουλοι των μειοψηφιών επέκριναν με δριμύτητα τη δημοτική αρχή, καταλογίζοντάς της “πλήρη ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Μαραθόλακκα", καθώς "ήταν οι χειρισμοί της που οδήγησαν στο αδιέξοδο των προηγούμενων ημερών και τώρα τρέχει να προλάβει”, σύμφωνα με τον Δ. Φαββατά.

“Επιβεβαιωνόμαστε ότι οι πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις και η Περιφέρεια ήταν μελετημένες ώστε η διαχείριση να καταλήξει στους ιδιώτες” σημείωσε από την πλευρά του ο Τ. Νιάρχος, εκτιμώντας ότι “η κατάσταση στη Μαραθόλακκα αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και της πολιτικής που εφάρμοσε. Γνωρίζουμε, πλέον, ότι δεν ήταν οι εργαζόμενοι που αποφάσισαν να αποκλείσουν τον χώρο, αυτό έγινε αυθαίρετα από δύο άτομα που έκλεισαν τη Μαραθόλακκα χωρίς προηγούμενη απόφαση των εργαζομένων. Στην κατάληξη, φαίνεται ότι τίποτα δεν θα αλλάξει, μία εταιρεία φεύγει, μια εταιρεία έρχεται” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER