Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 17:19

Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον υποψήφιο δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή

Γράφτηκε από την
Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον υποψήφιο δήμαρχο Τρίπολης  Δημήτρη Παυλή

Με τους παλιούς του συναδέλφους, σε κοινή συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης, επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίπολη, Πρωτεύουσα του Μοριά», κ. Δημήτρης Παυλής.
Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και οι κ.κ Δημήτρης Λουκάς Α’ Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Καραγιάννης Β΄ Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Παπαγεωργίου Γ. Γραμματέας, Παρασκευάς Ορφανός Οικονομικός Επόπτης, Παρασκεύας Κατσικέρος Πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος, Ιωάννης Τερζής Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Τμήματος, ο κ. Αντώνης Μαλλιάρας μέλος της Διοίκησης, και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΑ κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος και ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Αθανάσιος Αρβανίτης και ο κ. Αντώνης Φλώκης Πρόεδρος Επαγγελματιών Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων ΚεντροΑνατολικής Πελ/σου Ν. Αργολίδας, Ν. Αρκαδίας, Ν. Λακωνίας αφού ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον κ. Παυλή ξεκίνησαν τις εργασίες της συνάντησης.
Να αποκτήσει η Τρίπολη «ταυτότητα» αναφέρθηκαν από κοινού οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο σε συνάρτηση με τα έργα θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.
Ο κ. Μπουντρούκας αφού περιέγραψε τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν αναφέρθηκε στις θέσεις του Επιμελητηρίου, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους Τρίπολης και αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. «Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ετοιμάζει μία καμπάνια, προτείνοντας στους Αρκάδες να κάνουν τις αγορές τους από τις ντόπιες επιχειρήσεις, ώστε να στηρίξουν την τοπική αγορά και παράλληλα προτρέπει τις επιχειρήσεις να κάνουν καλύτερες τιμές έτσι ώστε να μην εντοπίζονται διαφορές τιμών με άλλες πόλεις », αναφέρει μεταξύ άλλων και κλείνει τονίζοντας «….πρέπει οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης να καταλάβουν ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι και θα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος τους»
Σημαντική και φιλόδοξη χαρακτήρισε ο κ. Παυλής την προσπάθεια της ΟΕΒΑ, για τη δημιουργία μουσείου μηχανημάτων στο οποίο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο θα υπάρχει και ψηφιακή αναπαράσταση των επαγγελμάτων. «Η πόλη μας δεν έχει τίποτα πλέον να δείξει. Πρέπει να αλλάξουμε την παρουσία της πόλης μας. Με το μουσείο μηχανημάτων, στις εγκαταστάσεις της ΟΕΒΑ, θα αξιοποιηθεί όχι μόνο η πλατεία Φιλικών αλλά και όλη η Τρίπολη γενικότερα», αναφέρει ο κ. Θεοδωρόπουλος. Στη συνέχεια τονίστηκε από τους Προέδρους της ΟΕΒΑ και Επιμελητηρίου το θέμα των θερμοκοιτίδων των νέων επιχειρήσεων όπου η λειτουργία τους, μέσα από το τεχνολογικό πάρκο, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και της καινοτομίας.
«Η πόλη μας έχει το δεύτερο χαμηλότερο βαθμό επισκεψιμότητας από τις πρωτεύουσες των νομών της Ελλάδας. Πρέπει να δράσουμε άμεσα», επεσημαίνει ο κ. Αρβανίτης ο οποίος πιστεύει ότι η αλλαγή αισθητικής με τις κατάλληλες υποδομές και την ανάδειξη της ιστορίας μας θα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα στην αύξηση του τουρισμού. «Δεν χρειάζονται ούτε οι τεράστιες επενδύσεις ούτε κάποια μεγαλόπνοα έργα..» τονίζει κλείνοντας ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης.
Ο κ. Παυλής γνωρίζοντας, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου για επτά χρόνια, τις δράσεις των παραγωγικών φορέων για την στήριξη των Αρκαδικών επιχειρήσεων τους συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες τους για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και του τουρισμού και τους διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί από οποιαδήποτε θέση αρωγός. «Η θέση της παράταξής μας είναι υπέρ του «επιχειρείν». Χωρίς επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει κράτος. Από την θέση του επιχειρηματία αλλά και του υποψήφιου Δημάρχου σας διαβεβαιώνω ότι στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία πόλη, τουριστικά ελκυστική ώστε οι τοπικοί επιχειρηματίες να έχουν το κίνητρο της επένδυσης. Αν η πολιτεία τους δώσει το έναυσμα, τότε είμαι σίγουρος ότι η επιχειρηματικότητα θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα» τόνισε ο κ. Παυλής.
Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνία και των δύο πλευρών για την ανάγκη συνέχισης του διαλόγου με στόχο την αναζήτηση λύσεων στα χρονίζοντα προβλήματα τόσο στην Τρίπολη όσο και στην Αρκαδία.
«Ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει για να λυθούν τα προβλήματα είναι η συνεργασία και ο ειλικρινής διάλογος, αφήνοντας στην άκρη τις κομματικές αναφορές που έχει ο καθένας. Εμείς, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, θα είμαστε ένας πολύτιμος σύμμαχος των εκλεγμένων», τονίζει κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Μπουντρούκας.

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας


NEWSLETTER