Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 18:30

Δήμος Καλαμάτας: Κόντρες στην Οικονομική για δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δήμος Καλαμάτας: Κόντρες στην Οικονομική για δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Εντάσεις προέκυψαν στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής χθες αργά το μεσημέρι, η οποία αφορούσε τροποποίηση του προϋπολογισμού του δήμου, ώστε να διασφαλιστεί πίστωση περίπου 20.000 ευρώ για την επιδότηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ από τον Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να εκτελεί τα “άγονα” δρομολόγια προς Ανω Βέργα, Ελαιοχώριο και τα ορεινά χωριά των Αρφαρών -τα οποία έχουν σταματήσει από το τέλος του περασμένου χρόνου.

Αφορμή για την ένταση υπήρξε η παρατήρηση του εκπροσώπου της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά ότι δεν υφίσταται κατεπείγον, καθώς -όπως δήλωσε- η υπηρεσιακή εισήγηση έχει ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν τα μέλη της επιτροπής να είχαν ενημερωθεί από την Τετάρτη και όχι χθες το μεσημέρι. Επί της ουσίας ο ίδιος εξέφρασε προβληματισμό για το έργο που επιτελεί το υπεραστικό ΚΤΕΛ στα συγκεκριμένα δρομολόγια, καθώς αν και έχουν ζητηθεί επανειλημμένα από τη μείζονα μειοψηφία στοιχεία τόσο για τις ώρες των δρομολογίων, όσο και τον αριθμό των εισιτηρίων, αυτά δεν έχουν προσκομιστεί ποτέ.

Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης παρατήρησε ότι το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας έχει ζητήσει, με απόφασή του, να εξυπηρετείται η περιοχή από το αστικό ΚΤΕΛ, το οποίο -όπως ο ίδιος δήλωσε, μετά από επικοινωνία του με τον εν λόγω φορέα- αποδέχεται να κάνει δρομολόγια προς και από τη Βέργα χωρίς επιδότηση από τον δήμο.

Απαντώντας ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε -αναφερόμενος στη διαμαρτυρία για την περασμένη ώρα της συνεδρίασης- ότι οι αιρετοί δεν θα πρέπει να θέτουν ζητήματα ωραρίου, ενώ από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα επισήμανε, απαντώντας στον Μ. Μάκαρη, ότι το επιδοτούμενο δρομολόγιο προς Βέργα αφορά τον οικισμό της Ανω Βέργας και όχι την παραλία Βέργας.

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER