Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 07:58

Αναχώρησε χθες η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας για τη Νίσυρο

Γράφτηκε από την
Αναχώρησε χθες η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας για τη Νίσυρο

 

 

Αναχώρησε χθες η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας για τη Νίσυρο της Δωδεκανήσου, μεταφέροντας την αγάπη και την υποστήριξη των Καλαματιανών προς τους ακρίτες του Αιγαίου.

Στην αποστολή μετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Οικονομάκου, Δημήτρης Φαββατάς και Γιάννης Χριστόπουλος, 22 άτομα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, 4 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ελληνομνήμονες” και ένας δημοσιογράφος. Πρόκειται να μετάσχουν στις εκδηλώσεις για τα 70χρονα της απελευθέρωσης της Νισύρου και της ενσωμάτωσής της στην Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν αύριο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Πριν την αναχώρηση του λεωφορείου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας αποχαιρέτησε τα μέλη της αποστολής και τους ευχήθηκε καλό ταξίδι και καλή επιτυχία, τονίζοντας τον εθνικό χαρακτήρα αυτής της πρωτοβουλίας του δήμου.

Η Νίσυρος “υιοθετήθηκε” από τον Δήμο Καλαμάτας το 2000, επί υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου και δημάρχου Παναγή Κουμάντου.

Η αποστολή της Καλαμάτας θα μεταβεί στη Νίσυρο με πλοίο και θα φιλοξενηθεί εκεί από τον δήμο. Ο Δήμος Καλαμάτας καλύπτει τα έξοδα μετάβασης, που θα γίνει οδικώς μέχρι τον Πειραιά και στη συνέχεια ακτοπλοϊκώς (μέσω Κω). Στη Νίσυρο μεταφέρονται και τοπικά προϊόντα, ως δώρα, προσφορά των επιχειρήσεων της πόλης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο.


NEWSLETTER