Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 08:28

Δήμος Καλαμάτας: Τα «έσπασε» με το Νίκα η Κουράκλη   

Γράφτηκε από τον

 

Την παραίτησή της από τη θέση της διευθύντριας Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας υπέβαλε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, η Παναγιώτα Κουράκλη.

Οπως έγινε γνωστό, προχθές το μεσημέρι σε συνάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα με την κ. Κουράκλη υπήρξε ένταση, με παρατηρήσεις από την πλευρά του δημάρχου και αντίδραση από τη διευθύντρια. Την αφορμή για την αντιπαράθεση την έδωσαν υποθέσεις για τις οποίες η κ. Κουράκλη είχε ζητήσει διευκρινιστικά - συμπληρωματικά στοιχεία. Με υψωμένη φωνή η διευθύντρια δήλωσε πως θα παραιτηθεί, κάτι που φάνηκε να αποδέχεται ο δήμαρχος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από την πλευρά του δημάρχου υπάρχει δυσφορία και ενόχληση, καθώς και η άποψη ότι η διευθύντρια λειτουργεί σχολαστικά και με το γράμμα του νόμου, ζητώντας διευκρινιστικά στοιχεία και δικαιολογητικά ακόμα και για υποθέσεις όπου μπορεί να μην χρειάζονται, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η υλοποίηση σχεδίων και δράσεων.

Σε επικοινωνία μας με το δήμαρχο, ο κ. Νίκας είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι. Και αν υπάρχει, είναι στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου, αν θα το κάνει αποδεκτό». Παρατήρησε πως «εγώ οδηγίες και εντολές δίνω. Δεν υπάρχει καμία ένταση με κανέναν» - και δήλωσε ότι «εγώ εξετάζω τα αιτήματα των πολιτών και τη σχέση τους με τις υπηρεσίες του δήμου».

Γ.Σ.