Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 18:15

Αδειες κοινόχρηστων χώρων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αδειες κοινόχρηστων χώρων στην Τριφυλία

Στο Δήμο Τριφυλίας θα πρέπει να προσέλθουν οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες και λοιποί που επιθυμούν να κάνουν χρήση κοινοχρήστων χώρων (πλατείες - πεζοδρόμια - πεζόδρομους)  για τη φετινή χρονιά.

Εκεί πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις για χορήγηση άδειας χρήσης χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.1080/80, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, και σύμφωνα με τον κανονισμό των κοινοχρήστων χώρο που έχει ψηφιστεί από το δήμο με την αριθ. 199/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται ότι προκειμένου να χορηγηθεί η Αδεια Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ή εμπορευμάτων, ο ενδιαφερόμενος απευθύνεται με αίτησή του στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά: Αντίγραφο της άδειας λειτουργίας καταστήματος (υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα) ή έναρξης επαγγέλματος. Τοπογραφικό διάγραμμα ή σκαρίφημα, υπογεγραμμένο από μηχανικό, στο οποίο θα σημειώνεται το κατάστημα, η είσοδός του και ο υπό παραχώρηση κοινόχρηστος χώρος του οποίου θα απεικονίζονται ευκρινώς η ακριβής θέση και η επιφάνεια που καταλαμβάνει. Σχεδιάγραμμα σε κλίμακα 1:100 του υπό παραχώρηση χώρου με αναγραφόμενες διαστάσεις και αποτύπωση του υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, ότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αιτούμενη χρήση. Στην περίπτωση της άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων θα γίνεται μνεία και για τη δυνατότητα τοποθέτησης σκιαδίων και λοιπών λειτουργικών στοιχείων που επιτρέπονται βάσει του παρόντα κανονισμού.

Η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων θα εξετάζεται εφόσον για τον προβλεπόμενο -από την άδεια λειτουργίας του καταστήματος- αριθμό εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων δεν επαρκεί το προκήπιο ή δεν υφίσταται αυτό λόγω ταύτισης οικοδομικής και ρυμοτομικής γραμμής.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινοχρήστων χώρων θα εφαρμοστεί το άρθρο 50 του Ν. 4257/2014 που προβλέπει επιβολή προστίμων.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER