Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 08:31

Δύσκολη υπόθεση η ενοικίαση των κτηρίων του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Δύσκολη υπόθεση η ενοικίαση των κτηρίων του Δήμου Καλαμάτας

 

 

Πωλητήριο έχει βάλει η επιχείρηση καφέ-μεζεδοπωλείο “Σταθμός” που ενοικιάζει από τον Δήμο Καλαμάτας χώρους του σιδηροδρομικού σταθμού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ πρόσφατα άφησε το "Τουριστικό" Ταϋγέτου και ο Ουκρανός επιχειρηματίας που το είχε νοικιάσει από τον Δήμο Καλαμάτας.

Οπως αποδεικνύεται, η προσπάθεια του δήμου να ενοικιάσει τα κτήρια που διαχειρίζεται δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο φανταζόταν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας όταν έθετε στόχο να αυξήσει τα δημοτικά ακίνητα.

Ειδικά τις κτηριακές εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας η δημοτική αρχή τις ενοικίασε από τον ΟΣΕ. Κάποιους χώρους τους παραχώρησε σε συλλόγους, ενώ μετά από διαγωνισμό παραχώρησε το πρώην καφενείο σε ιδιώτη προκειμένου να το εκμεταλλευτεί. Τώρα ο ιδιώτης πουλάει την επιχείρηση εκμεταλλευόμενος προφανώς ότι το συμφωνητικό που έχει υπογράψει με τον δήμο δεν απαγορεύει τη μεταβίβαση του ενοικιασμένου από τον δήμο κτηρίου του ΟΣΕ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει νοικιάσει για να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο το κτήριο του πρώην ξενοδοχείου "Βασιλικόν", ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη μίσθωση του "Αχιλλείου".

Τέλος, μετά τον πρώτο άγονο διαγωνισμό, στις 16 Μαρτίου διεξάγεται νέος για την εκμίσθωση του κτηρίου "Αναγνωστόπουλου" στη συμβολή των οδών Φαρών και Ασίνης. Στο κτήριο αυτό στεγαζόταν αρχικώς η ΔΕΠΑΚ και στη συνέχεια η "Φάρις".

Θ.Λ.

Σχόλια  

0 # ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟ 08-03-2018 14:33
Η δυσκολία στην ενοικίαση δεν αφορά μόνο τα ακίνητα του Δήμου, αλλά αφορά όλα τα επαγγελματικά ακίνητα, εξ αιτίας της ύφεσης της οικονομίας, του φορολογικού και του ασφαλιστικού.Η διαφορά είναι ότι ο Δήμος δεν μπορεί να έχει την ευελιξία που απαιτείται για μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση με κάθε υποψήφιο ενοικιαστή.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER