Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 15:48

Ικανοποίηση στον Δήμο Καλαμάτας για την αποστολή σε Νίσυρο και Κω

Γράφτηκε από την
Ικανοποίηση στον Δήμο Καλαμάτας για την αποστολή σε Νίσυρο και Κω

Εθνικής σημασίας μπορεί να χαρακτηριστεί η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας στα ακριτικά Δωδεκάνησα και, συγκεκριμένα, στη Νίσυρο και την Κω, για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο.

Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Μαρτίου, μετά τις πανηγυρικές εκδηλώσεις στη Νίσυρο και την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του δημάρχου, οργανώθηκε εκδήλωση παρουσίασης της Καλαμάτας και των προϊόντων της, παρουσία των τοπικών αρχών και των πολιτών. Τα αγαθά, προσφορά επιχειρήσεων της Καλαμάτας μέσω του Επιμελητηρίου, μοιράστηκαν σε φορείς και πολίτες της Νισύρου.

Χθες, η αποστολή της Καλαμάτας βρέθηκε στην Κω, στο πλαίσιο του ταξιδιού επιστροφής. Εκεί μετείχε σε μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, που οργανώθηκε με τη συμβολή του τοπικού Συλλόγου Πελοποννησίων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, “η παρουσία της αποστολής της Καλαμάτας σ' αυτήν την ακριτική περιοχή, όπως είναι ευνόητο, είχε και την εθνική της διάσταση, λόγω και της ψυχολογικής πίεσης που υφίστανται οι κάτοικοι εξαιτίας της γνωστής, απαράδεκτης συμπεριφοράς της Τουρκίας”.


NEWSLETTER