Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 08:44

Καλαμάτα: Αύξηση εσόδων 20% στα πάρκινγκ του Νέδοντα

Γράφτηκε από την

 

Σημαντική κίνηση και αύξηση εσόδων κατά 20% καταγράφηκε στα πάρκινγκ του Νέδοντα το Φεβρουάριο, το μήνα κατά τον οποίο ιδιώτης ανέλαβε τη διαχείρισή τους για 5 χρόνια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου στο κεντρικό πάρκινγκ στάθμευσαν 34.348 οχήματα και στο βόρειο 9.849, συνολικά 44.197 οχήματα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “στο κεντρικό πάρκινγκ τα οχήματα σταθμεύουν για λίγο σχετικά χρόνο, γεγονός που σημαίνει γρήγορη εναλλαγή, καθώς οι οδηγοί τους βρίσκουν χώρο για το όχημά τους, κάνουν τις δουλειές τους και αποχωρούν, με αποτέλεσμα να δίδεται σε πολλούς η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν στο κέντρο της πόλης. Σημειώνεται πως η εξυπηρέτηση των χρηστών των πάρκινγκ διενεργείται με απλό και ταχύ τρόπο, ενώ δεν γίνονται παράπονα από τους συναλλασσομένους για το επίπεδο εξυπηρέτησής τους. Εκτιμάται, μάλιστα, πως η πληρωμή του αναδόχου θα γίνεται σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των εσόδων”.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τιμή στα δύο πάρκινγκ του Νέδοντα παραμένει στα 50 λεπτά την ώρα, ενώ η Ελένη Τσουφλίδου έχει αναδειχθεί ανάδοχος για τη διαχείριση και λειτουργία τους με συνολική τιμή 465.000 ευρώ, για 5 χρόνια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, ο Δήμος Καλαμάτας θα εισπράττει τα χρήματα από τα πάρκινγκ (περίπου 350.000 ευρώ το χρόνο) και θα πληρώνει μ’ ένα ποσό κοντά στα 100.000 ευρώ τον ανάδοχο.