Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 20:28

Νίκας και Οικονομάκου για επίσκεψη στη Νίσυρο

Γράφτηκε από την
Νίκας και Οικονομάκου για επίσκεψη στη Νίσυρο

«Η φιλοξενία και η αγάπη που εισπράξαμε στη Νίσυρο και την Κω ήταν κάτι το πρωτόγνωρο και το απερίγραπτο», τόνισε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου, που ήταν επικεφαλής της καλαματιανής αντιπροσωπείας στην επίσκεψη στη Νίσυρο, για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας είναι υπερήφανος, διότι κάναμε μία πράξη η οποία έχει και εθνική διάσταση. Μετά από 20 χρόνια πήγαμε και πάλι στη Νίσυρο, όπου μεταφέραμε την αγάπη μας και τη συμπαράστασή μας στις δύσκολες ώρες -από ψυχολογική άποψη- που περνούν οι γενναίοι μας ακρίτες».

Παρατήρησε ότι «το λάδι της Καλαμάτας θα ανάβει ολοχρονίς τα καντήλια της Νισύρου. Θα είναι μία συμβολική πράξη και το θέμα αυτό θα πάει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,για να ψηφιστεί». Διευκρίνισε πάντως πως «δεν πήγαμε εκεί για να διαφημίσουμε τρόφιμα ή παραγωγές της Καλαμάτας. Πήγαμε με τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου και των επιχειρηματιών, για να τα δωρίσουμε, για να δουν την πρόοδο της περιοχής μας και τι παράγει αυτός ο ευλογημένος τόπος».

Ο δήμαρχος δήλωσε, όπως του ζήτησαν υπουργοί και βουλευτές, πως «ο Δήμος Καλαμάτας είναι διαθέσιμος να πάει και στο Αγαθονήσι και στους Φούρνους, σε όλα τα νησιά της ακριτικής περιοχής όπου θεωρείται ότι μπορεί να προσφέρει κάτι».

Η Μ. Οικονομάκου παρατήρησε ότι «ήταν ευχάριστο ταξίδι, πλούσιο σε εμπειρίες. Αξίζει να τους συμπαραστεκόμαστε». Επεσήμανε πως οι σύμβουλοι της αποστολής θα εισηγηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο να μη μείνει εδώ η προσπάθεια, αλλά να αναπτυχθούν και άλλες δράσεις με τους Νισύριους σε επίπεδο παιδείας, τουρισμού, πολιτισμού.


NEWSLETTER