Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 08:11

“Κόντρες” στη Μεσσήνη για τις… κόντρες στο αεροδρόμιο της Τριόδου

Γράφτηκε από τον
“Κόντρες” στη Μεσσήνη για τις… κόντρες στο αεροδρόμιο της Τριόδου

 

Χωρίς την άδεια του Δήμου Μεσσήνης διεξήχθησαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Τριόδου αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 2.000 θεατές, αλλά κανένας τους προφανώς δεν γνώριζε ότι σε περίπτωση ατυχήματος δεν υπήρχε καν ένας αρμόδιος για να αναλάβει την ευθύνη.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, όταν ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Αναστάσιος Βλαχοδημήτροπουλος υπέβαλε ερώτηση στη δημοτική αρχή, ζητώντας να πληροφορηθεί αν είχε παραχωρηθεί άδεια για τη διεξαγωγή του αγώνα. Η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, που αναπλήρωνε τον απόντα δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, ουσιαστικά υποστήριξε ότι οι διοργανωτές βρήκαν ανοιχτή την πόρτα και μπήκαν, ενώ δεν είχαν ζητήσει άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος ενημέρωσε το Σώμα ότι στο αεροδρόμιο της Τρίοδου έγιναν αγώνες ταχύτητας από τους "κοντράκηδες" και ότι για τη διεξαγωγή του αγώνα χρειάζονται περίπου 10 άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

"Θα πάμε φυλακή αν συμβεί κάποιο ατύχημα" ακούστηκε κάποια στιγμή από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάμεσα στα υπόλοιπα σχόλια για το... ξέφραγο αμπέλι της Τριόδου.

Οπως αποδεικνύεται, οι πόρτες του αεροδρομίου είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει, αφού η δημοτική αρχή δεν έχει φροντίσει να διασφαλίσει τη φύλαξή του. Ετσι οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού εκμεταλλεύτηκαν τη "σιωπηρή άδεια" για να διοργανώσουν τον αγώνα.

Αποδεικνύεται επίσης ότι τα γραφειοκρατικά εμπόδια που υπάρχουν και για τη λειτουργία μιας πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού, τελικώς οδηγούν στη διοργάνωση παράνομων αγώνων, θέτοντας μεταξύ άλλων σε κίνδυνο τη ζωή των θεατών που τους παρακολουθούν - αφού κανένας δεν ελέγχει αν τηρούνται έστω οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.

Θ.Λ.


NEWSLETTER