Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 08:47

Ετοιμάζουν σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Νέδοντα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ετοιμάζουν σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Νέδοντα (βίντεο)

 

Συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες εργασίες διαμόρφωσης στο χώρο του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Πεδίο Βολής, κοντά στο Νέδοντα.

Η προοπτική, όμως, της δημιουργίας ενός τέτοιου σταθμού έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Σε δηλώσεις του στην “Ε” ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έκανε λόγο για προσωρινές ενέργειες βελτίωσης της διαδικασίας αποκομιδής των απορριμμάτων. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι η δημιουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων προς τη Μαραθόλακκα υπάρχει ως ενδεχόμενο για τη δημοτική αρχή, αλλά δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Ξεκαθάρισε ότι αν υπάρξουν αδειοδοτήσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σταθμός μεταφόρτωσης, χωρίς να υπάρξει περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής. Ανέφερε ότι ο χώρος αυτός είναι στρατιωτικός, έχει παραχωρηθεί από το ΤΕΘΑ και υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο.

Οι αντιδράσεις πολιτών και των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας έγκεινται στο γεγονός ότι ο χώρος αυτός προβλέπεται ως περιβαλλοντικό πάρκο στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Στο ΓΠΣ γίνεται αναφορά στο περιβαλλοντικό πάρκο και σημειώνεται: “Απαγορεύεται η δόμηση και η κατασκευή οποιουδήποτε έργου πλην δημόσιων έργων που αφορούν την ασφάλεια και την αποτροπή κινδύνων ή αναγκαία έργα (γέφυρες, πεζογέφυρες κ.λπ.). Δεν επιτρέπεται η ανέγερση κτηρίων ή η τεχνητή κατασκευή αναβαθμού, τοίχου αντιστήριξης ή οποιαδήποτε αναδιαμόρφωση του φυσικού εδάφους, πλην μονοπατιών και χωματόδρομων που εξυπηρετούν την περιοχή”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER