Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 09:47

Αριστείο χρηστής διακυβέρνησης στον Δήμο Πύλου – Νέστορος

Γράφτηκε από την
Αριστείο χρηστής διακυβέρνησης στον Δήμο Πύλου – Νέστορος

 

 

Αριστείο χρηστής διακυβέρνησης απονεμήθηκε στον Δήμο Πύλου – Νέστορος από την ΚΕΔΕ, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Εμπειρογνωσίας για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συνολικά η ΚΕΔΕ τίμησε 23 δήμους απ’ όλη τη χώρα, οι οποίοι μετείχαν στο κοινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο “Τεχνική βοήθεια για τη θεσμική ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης”. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και με την ενεργό συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η συγκεκριμένη δράση στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 και ολοκληρώθηκε κατά τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο, με φορείς υλοποίησης το Κέντρο Εμπειρογνωσίας για τις Μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ.

Συνολικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία 45 δήμοι, από τους οποίους οι 23 υπέβαλαν φάκελο συμμετοχής.  

Συνολικά, οι ΟΤΑ που τιμήθηκαν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήταν οι Δήμοι Αιγάλεω, Μήλου, Αμαρουσίου, Φυλής, Παπάγου - Χολαργού, Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου, Αγρινίου, Θεσσαλονίκης, Πύλου - Νέστορος, Καλλιθέας, Λάρισας, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγιάς, Ηγουμενίτσας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Ελασσόνας, Τρίπολης, Θέρμης, Χαλκίδας, Μυκόνου και Κηφισιάς.


NEWSLETTER