Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 12:41

Συγκινητικές στιγμές στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Παρουσία διατελεσάντων διοικητών του 9ου Συντάγματος Πεζικού πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο στρατόπεδο “Παπαφλέσσα” της Καλαμάτας, η τελετής αποφοίτησης 143 οπλιτών της 2018 Α΄ ΕΣΣΟ -από διάφορα Οπλα και Σώματα- οι οποίοι μετείχαν στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων (ΣΠΕΝ).

Την τελετή, μαζί με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, παρακολούθησαν ως τιμώμενα πρόσωπα οι παλιοί διοικητές του 9ου ΣΠ Κωνσταντίνος Σακαρετσάνος, Θεοφάνης Κλείδωνας, Βασίλειος Ασημακόπουλος, Γεώργιος Αντιβάσης και Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, καθώς και ο Κωνσταντίνος Κωστούλας που είχε διατελέσει διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων, όταν αυτό λειτούργησε για μερικά χρόνια στο στρατόπεδο “Παπαφλέσσα”.

Οι τρεις πρώτοι, μάλιστα, επέδωσαν και διακρίσεις σε ισάριθμους πρωτεύσαντες στην εκπαίδευση, ενώ προς τους 143 αποφοίτους απευθύνθηκε -σε σύντομη ομιλία του- ο διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού συνταγματάρχης Αναστάσιος Κολέζας.

Στο πλαίσιο της τελετής, εξ άλλου, ο διατελέσας διοικητής του 9ου ΣΠ Χρήστος Σπηλιωτόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο του 9ου Συντάγματος Πεζικού. Ακολούθησαν ασκήσεις με όπλα από διμοιρία επιδείξεων του Λόχου Διοικήσεως και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρέλαση.

Στη συνέχεια, οι παλιοί διοικητές περιηγήθηκαν τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και κατόπιν τους παρατέθηκε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών.

Β.Γ.Μ.