Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 21:27

Απάντηση από Γ. Χριστόπουλο και Δημ. Φαββατά για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Γράφτηκε από την

Απάντηση στον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Ηλιόπουλο για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2012 θέλησαν να δώσουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς και Γιάννης Χριστόπουλος. Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:             
"Σχετικά με την αντίδραση του αντιδημάρχου κ. Ηλιόπουλου για το Τεχνικό Πρόγραμμα οφείλουμε μια απάντηση. Αδυνατούμε να τον παρακολουθήσουμε στις ειρωνείες και "εξυπνάδες" περί προοδευτικών-σοσιαλιστικών δυνάμεων.
• Για τα έργα των πρώην καποδιστριακών Δήμων Αριος, Θουρίας και Αρφαρών που είχαν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα, η μη υλοποίησή τους οφείλεται στην ανικανότητα της δημοτικής αρχής να εκταμιεύσει χρήματα αλλά και στην άρνησή της να αποδώσει πόρους που τους ανήκουν, όπως η ΣΑΤΑ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη εγκατάλειψη των περιοχών σε ζητήματα ύδρευσης, φωτισμού, οδοποιίας, ασφάλειας και ταυτόχρονα την επιβολή άδικων δημοτικών φόρων τους οποίους αναγκάστηκε η δημοτική αρχή μερικώς να ανακαλέσει κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης και των δημοτών.
• Κυρίαρχο θέμα όμως δεν είναι μόνο η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τα διαμερίσματα του δήμου αλλά και η αντιδημοκρατική στάση του δημάρχου απέναντί τους.
Ο επιλεκτικός, κομματικός, τρόπος αντιμετώπισης των δημοτικών διαμερισμάτων, ο ανύπαρκτος διάλογος και η μη εφαρμογή της νομιμότητας σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των δημοτών και των εκλεγμένων οργάνων τους (τοπικά συμβούλια) σε προτεραιότητες που αφορούν τις περιοχές των είναι πάγια τακτική της δημοτικής αρχής. Οι “νομικίστικες δικαιολογίες” του αντιδημάρχου δεν πείθουν κανένα. Εξάλλου σε πρόσφατη συνάντηση των προέδρων με το δήμαρχο, εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους που αγνοήθηκαν για το Τεχνικό Πρόγραμμα.
• Στην πράγματι δύσκολη οικονομική συγκυρία, μια συγκυρία που έχει τεράστιες ευθύνες και ο κομματικός φορέας που τη στήριξε προεκλογικά, η δημοτική αρχή προχώρησε σε αύξηση του αριθμού των αντιδημάρχων, δίνει αφειδώς αποζημιώσεις για συμμετοχή στα συμβούλια, προκειμένου να ικανοποιήσει τους κομματικούς φίλους, έκανε έμμισθες όλες τις θέσεις προέδρων και αντιπροέδρων στο δήμο, στα νομικά πρόσωπα και στους οργανισμούς. Αλήθεια πόσα χρήματα πληρώνει ο δήμος το μήνα για τις αποζημιώσεις των αιρετών; Για ποια αναπτυξιακά έργα καθημερινότητας μιλάει ο κ. αντιδήμαρχος; Ποιες είναι οι απαντήσεις: Για τα βουνά των σκουπιδιών που συχνά πυκνά κάνουν την εμφάνισή τους στο δήμο μας; Για το άθλιο οδικό δίκτυο της πόλης, για τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα που αφήνουν την Καλαμάτα στο έλεος της πρώτης μπόρας; Για την εγκατάλειψη του βιολογικού καθαρισμού; Για την απαξίωση της ΜΟΛΑΚ; Τις κακοτεχνίες όσων έργων υλοποιούνται; Για το αίσχος της “Μπιρμπίτας”, που 5 χρόνια ο δήμος είναι απαθής παρατηρητής των εξελίξεων; Για το τριτοκοσμικό καθεστώς που επικρατεί στη δυτική γειτονιά; Για την ανυπαρξία σχεδίου εξυπηρέτησης των δημοτών με τη χρήση των νέων τεχνολογιών; Tα ποσά που εισπράττει ο δήμος από το πολιτιστικό τέλος της ΔΕΥΑΚ και τα δημοτικά τέλη της ΔΕΗ πώς αξιοποιούνται;
• Σε ό,τι αφορά το Μέγαρο Χορού, ο σχεδιασμός του, στις οικονομικές συνθήκες της εποχής, από την τότε δημοτική αρχή κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση, χωρίς να εγκαταλείπονται έργα υποδομής, όπως γίνεται σήμερα. Ευτυχώς που πρωτοβουλίες και δράσεις πρώην δημάρχων, διαχρονικά, όπως ο σχεδιασμός του περιμετρικού, οι διανοίξεις των οδών Κρήτης και Β. Γεωργίου, η ανάπλαση της Ναυαρίνου, η ανάπλαση της Ράχης, ο περιφερειακός της δυτικής γειτονιάς, η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου από "Φωτεινή" έως Κιτριές κ.ά. δίνουν προοπτική στην πόλη μας. Δεν αναφερόμαστε σε παλαιότερα έργα πνοής όπως η μαρίνα, ο βιολογικός καθαρισμός, η Νέα Είσοδος, η ΜΟΛΑΚ, η Κεντρική Αγορά, έργα αθλητισμού και πολιτισμού, η ίδρυση ΑΕΙ και ΤΕΙ κ.ά. που σηματοδότησαν την πορεία της πόλης μας. "Η Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας", χωρίς μηδενισμούς, έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Θεωρεί πως η ανάπτυξη απαιτεί ιεράρχηση και σχέδιο, ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, αξιοποίηση της παραλίας μας τόσο της ανατολικής όσο και δυτικά από τις εκβολές του Νέδοντα ως τις εκβολές του Παμίσου, ανάπτυξη του ορεινού όγκου με προμετωπίδα την αειφόρο ανάπτυξη των χωριών του Ταϋγέτου. Καινοτόμες δράσεις, φωτοβολταϊκά στα κτήρια (σχολεία, κολυμβητήριο, στάδιο.) Πιστεύουμε πως η Καλαμάτα δεν είναι μόνο το κέντρο αλλά και οι γειτονιές και τα δημοτικά διαμερίσματα όπου με στοχευμένες δράσεις μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινή ζωή των δημοτών μας.
Για όλα τα παραπάνω βαρύτατες ευθύνες φέρνει ο ίδιος ο δήμαρχος, που αντί αυτού απαντά ο κ. αντιδήμαρχος με περισσή αλαζονεία για εκλογικά ποσοστά, πιστεύοντας ότι έτσι εξαργυρώνει έμμισθες θέσεις που του προσφέρει απλόχερα ο κ. δήμαρχος. Δηλώνουμε πως η δημοτική αρχή θα νιώθει την ανάσα μας με ξεκάθαρες θέσεις, χωρίς εμπάθεια και ειρωνεία, με συμμέτοχους τους πολίτες. Στόχος μας είναι η υπεράσπιση και διεκδίκηση των συμφερόντων του ευρύτερου δήμου και η στήριξη των δίκαιων αιτημάτων όλων των δημοτών μας γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο Καλαμάτας που μας αξίζει".



NEWSLETTER