Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 08:49

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επίτιμος δημότης Ανατολικής Μάνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επίτιμος δημότης Ανατολικής Μάνης

Επίτιμος δημότης Ανατολικής Μάνης ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα.

Νωρίτερα είχε συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη για την Επανάσταση στη Μάνη την 17η Μαρτίου 1821.

Ο κ. Παυλόπουλος στη δήλωσή του με αφορμή τον εορτασμό ανέφερε:  “Η Επανάσταση στη Μάνη την 17η Μαρτίου 1821, πρώτη πράξη της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αγία Λαύρα, μας υπενθυμίζει και μας διδάσκει τούτο: Εμείς, οι Ελληνες, είμαστε λαός και έθνος της ειρήνης και της δημοκρατίας. Επιδιώκουμε τη φιλία και την καλή γειτονία. Σεβόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου. Και  είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε το χρέος υπεράσπισης των συνόρων, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της εθνικής μας κυριαρχίας, έναντι πάντων. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η υπεράσπιση είναι τόσο μεγαλύτερο χρέος, όσο είναι υπεράσπιση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα σύνορά μας τα καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο, με τρόπο που δεν αφήνει κανένα κενό, καμιά αμφισβήτηση. Και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών. Αυτό είναι κάτι το οποίο διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, γιατί είναι η βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας.

Και ακόμη τούτο: Τέτοιες ώρες, και με αφετηρία αυτή την επέτειο,  πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα πετύχαμε ενωμένοι. Να θυμόμαστε επίσης -ορθότερα: να μην ξεχνάμε ποτέ- το βαρύτατο τίμημα του διχασμού. Τίμημα το οποίο πολλές φορές στοίχισε ακόμα και κομμάτια του εθνικού μας κορμού.

Τούτες τις ώρες οφείλουμε στους προγόνους μας και αυτό το χρέος, της ενότητας για την πατρίδα”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER