Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 07:56

Αλλάζουν το ΓΠΣ στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Αλλάζουν το ΓΠΣ στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Μεσσήνης

 

Τον αποχαρακτηρισμό από “γη υψηλής παραγωγικότητας” του παραθαλάσσιου μετώπου του Δήμου Μεσσήνης, από τον Πάμισο μέχρι και τη Δημοτική Ενότητα Αίπειας, εξετάζει η δημοτική αρχή κινώντας τη διαδικασία αναψηλάφησης της ορθότητας του ΓΠΣ Μεσσήνης και των ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης) των Δ.Ε. Πεταλιδίου και Αίπειας.

Στην πιο πάνω ανακοίνωση προέβη ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την προ ημερησίας διάταξης διαδικασία στην προχθεσινή συνεδρίαση του σώματος. Μάλιστα, όπως άφησε να εννοηθεί, το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου θα βρίσκονται στον Δήμο Μεσσήνης στελέχη του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να υπάρξουν επαφές με τον δήμο και τοπικούς φορείς, καθώς και αυτοψίες στις υπό αναθεώρηση περιοχές.

“Πρόθεσή μας είναι να απελευθερώσουμε μεγάλες εκτάσεις του δήμου ώστε να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους και με άλλους τρόπους” δήλωσε ο Γ. Τσώνης, εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο μεταβολής του υφιστάμενου σήμερα χαρακτηρισμού προέκυψε μετά την αρνητική για την αγροτική παραγωγή φετινή χρονιά:

“Αν επαναληφθεί και του χρόνου το φετινό σενάριο για την πατάτα, η κίνησή μας αυτή αποτελεί μονόδρομο για να δοθεί λύση στο καρκίνωμα της γης υψηλής παραγωγικότητας μέσα από την τουριστική ανάπτυξη” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, Πρόσθεσε δε, ότι από την πλευρά του, το εν λόγω θέμα έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο συναντήσεων που είχε ο ίδιος με φορείς και τον τεχνικό κόσμο του δήμου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε ότι δεν διαφωνεί με την διαδικασία αναψηλάφησης του ΓΠΣ και των ΣΧΟΟΑΠ του δήμου.

Ο σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού Τάσος Παπαγεωργίου -χαρακτηρίζοντας "ιστορικής σημασίας" για τον δήμο μια τέτοια απόφαση- επισήμανε ότι πριν από οτιδήποτε άλλο απαιτείται “μια γενναία διαβούλευση” με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του δήμου, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται βιασύνη και επισημαίνοντας ότι η εν λόγω απόφαση θα πρέπει να συνδυαστεί και με τις εξελίξεις στο θέμα του δρόμου Ριζόμυλος – Καλαμάτα.

Την ανάγκη για προσεκτική διαβούλευση σημείωσε και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρήστος Χριστόπουλος, προκειμένου -όπως είπε- “να μην οδηγηθούμε σε λανθασμένες λύσεις”, τονίζοντας παράλληλα ότι “δεν μπορούμε να τροποποιούμε κατά το δοκούν τα ΓΠΣ”.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος η αγροτική παραγωγή στον Δήμο Μεσσήνης, ο ίδιος σύμβουλος πρότεινε να εξετάσει ο δήμος τη δυνατότητα να συγκροτήσει μια δημοτικο-συνεταιριστική επιχείρηση, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER