Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 10:09

Ελλειψη προσωπικού στην Πολεοδομία Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελλειψη προσωπικού στην Πολεοδομία Μεσσήνης

 

Η έλλειψη προσωπικού είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νεοσύστατη Πολεοδομία του Δήμου Μεσσήνης, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος έκανε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για “παιδικές ασθένειες” της νεοπαγούς υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι η συσσώρευση των φακέλων με τις εκκρεμείς άδειες από την Πολεοδομία του Δήμου Καλαμάτας -η οποία, μέχρι πρότινος ήταν αρμόδια και για τον Δήμο Μεσσήνης- εκτός των άλλων δημιουργεί και ζήτημα χώρου για την αποθήκευσή τους.

“Χρειαζόμαστε χώρο για το αρχείο της Πολεοδομίας μας, καθώς υπολογίζουμε ότι τελικά θα καταλήξουμε με περίπου 11.000 φακέλους” δήλωσε ο Κ. Γεωργακόπουλος.

Από την πλευρά του, πάντως, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης εκτίμησε ότι η έλλειψη προσωπικού δεν θα αποτελέσει ουσιαστικό πρόβλημα, δεδομένου ότι σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο του νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για το δομημένο περιβάλλον, ο πολεοδομικός έλεγχος μεταφέρεται από τα γραφεία των δήμων στις Περιφέρειες μέσα στους επόμενους δύο μήνες

Οπως εξήγησε, ειδικότερα, στο εξής αρμόδια θα είναι η Περιφέρεια για ό,τι έχει σχέση με αυτοψίες, καταγγελίες και γενικά πολεοδομικούς ελέγχους. Στα Πολεοδομικά Γραφεία των δήμων οι πολίτες θα απευθύνονται μόνο για τις εκδόσεις των οικοδομικών αδειών.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER