Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 10:09

Ελλειψη προσωπικού στην Πολεοδομία Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ελλειψη προσωπικού στην Πολεοδομία Μεσσήνης

 

Η έλλειψη προσωπικού είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νεοσύστατη Πολεοδομία του Δήμου Μεσσήνης, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος έκανε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για “παιδικές ασθένειες” της νεοπαγούς υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι η συσσώρευση των φακέλων με τις εκκρεμείς άδειες από την Πολεοδομία του Δήμου Καλαμάτας -η οποία, μέχρι πρότινος ήταν αρμόδια και για τον Δήμο Μεσσήνης- εκτός των άλλων δημιουργεί και ζήτημα χώρου για την αποθήκευσή τους.

“Χρειαζόμαστε χώρο για το αρχείο της Πολεοδομίας μας, καθώς υπολογίζουμε ότι τελικά θα καταλήξουμε με περίπου 11.000 φακέλους” δήλωσε ο Κ. Γεωργακόπουλος.

Από την πλευρά του, πάντως, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης εκτίμησε ότι η έλλειψη προσωπικού δεν θα αποτελέσει ουσιαστικό πρόβλημα, δεδομένου ότι σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο του νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για το δομημένο περιβάλλον, ο πολεοδομικός έλεγχος μεταφέρεται από τα γραφεία των δήμων στις Περιφέρειες μέσα στους επόμενους δύο μήνες

Οπως εξήγησε, ειδικότερα, στο εξής αρμόδια θα είναι η Περιφέρεια για ό,τι έχει σχέση με αυτοψίες, καταγγελίες και γενικά πολεοδομικούς ελέγχους. Στα Πολεοδομικά Γραφεία των δήμων οι πολίτες θα απευθύνονται μόνο για τις εκδόσεις των οικοδομικών αδειών.


NEWSLETTER