Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 21:16

Προχωρούν οι αναπλάσεις σε Ναυαρίνου και Πλαστήρα

Γράφτηκε από την
Προχωρούν οι αναπλάσεις σε Ναυαρίνου και Πλαστήρα

 

Οι αναπλάσεις των οδών Ναυαρίνου και Πλαστήρα που έχουν μελετητική ωριμότητα είναι τα έργα που θα δημοπρατηθούν πρώτα από το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Αυτό ξεκαθαρίστηκε κατά την συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, παρουσία του Αντ. Ψαράκη προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, σύντομα θα υπάρξει ωριμότητα για τις οδούς Αναγνωσταρά, 23ης Μαρτίου και τους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου πάνω από την 23ης Μαρτίου.

Οσον αφορά τις εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ, θετικές είναι οι προοπτικές για την κατασκευή επιπλέον αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αριος και την αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού από το Πήδημα στ' Αρφαρά. Αντίθετα, αρνητική είναι η απάντηση για το πρώην Πολυκλαδικό, για τη συντήρησή του, καθώς δεν προβλέπονται εντάξεις έργων που αφορούν σε συντηρήσεις ή ενεργειακή αναβάθμιση.

Ακόμα, όπως έγινε γνωστό, το αίτημα υπαγωγής στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας του συμπληρωματικού έργου του δρόμου Ανω - Κάτω Βέργα, είναι υπό αξιολόγηση με σχετικά καλές προοπτικές.

 


NEWSLETTER