Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 22:39

Δήμος Καλαμάτας: Πρόσκληση Ηλιόπουλου για ρύθμιση οφειλών

Γράφτηκε από τον

 

Να προσέλθουν στο Δήμο Καλαμάτας και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες ρύθμισης και αποπληρωμής που έχουν, κάλεσε χθες τους οφειλέτες του δήμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος, προειδοποιώντας με δέσμευση ΑΦΜ και κατασχέσεις λογαριασμών.

Ξεκαθάρισε, αρχικά, ότι “αυτή την περίοδο δεν υπάρχει καμία ρύθμιση για κάποιον που οφείλει στο δήμο”, αλλά παρατήρησε πως “θα πρέπει να δει τι θα κάνει με τις οφειλές του”. Προειδοποίησε ότι ο δήμος μπορεί να προχωρήσει σε δέσμευση ΑΦΜ για οφειλές από 300 ευρώ και πάνω και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών που είναι απελευθερωμένες. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι “δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τέτοια μέτρα, εξαντλούμε κάθε περιθώριο”. Ενημέρωσε ότι “η ρύθμιση έληξε το Φεβρουάριο. Τώρα μόνο ταμειακό διακανονισμό μπορεί να κάνει μέχρι και 12 δόσεις” και προσκάλεσε “όποιος έχει οφειλές να προσέλθει να ενημερωθεί για το τι δυνατότητες έχει”.

ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Ο αντιδήμαρχος πληροφόρησε ότι “ο δήμος έχει στείλει ειδοποιητήρια σε οφειλέτες από το σχέδιο πόλης, από διανοίξεις (όπως της Βασ. Γεωργίου) και απαλλοτριώσεις”. Υπενθύμισε πως “έγινε επαναρρύθμιση, επανακαθορισμός, διαγράφηκαν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Υπάρχει δυνατότητα μέχρι και 180 δόσεις, δηλαδή για 15 χρόνια”.

Ο κ. Ηλιόπουλος παραδέχθηκε ότι “δυστυχώς τα ποσά είναι μεγάλα και δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να αντεπεξέλθει” και θύμισε πως “έχουμε κάνει πρόταση στην κυβέρνηση με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να νομοθετήσει τη δυνατότητα ανταλλαγής με το ακίνητο που έχει τις υποχρεώσεις”. Εκανε λόγο για τραγικές περιπτώσεις, “άνθρωποι με μια σύνταξη έχουν υποχρεώσεις 150.000 ευρώ ή 1.500 ευρώ δόση”.

Γ.Σ.