Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 09:42

Αγριος καβγάς Νίκα με Βγενή για το Καλαματιανό Καρναβάλι

Γράφτηκε από τον
Αγριος καβγάς Νίκα με Βγενή για το Καλαματιανό Καρναβάλι

 

Αγριος καβγάς για το Καλαματιανό Καρναβάλι, που σημαδεύτηκε από βαριές κουβέντες του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα για τον δημοτικό σύμβουλο Χάρη Βγενή, ξέσπασε προχθές λίγο μετά τα... μεσάνυχτα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Ο κ. Νίκας είπε ότι έκανε λάθος που έβαλε στον συνδυασμό του και έδωσε αξιώματα στον κ. Βγενή, αν και τον είχαν προειδοποιήσει. Παράλληλα τον κατηγόρησε ότι κάνει τον "επιστήμονα του Καρναβαλιού" για να βρει δουλειά επειδή έχει κλείσει πολλές επιχειρήσεις του. "Καταλαβαίνω την αγωνία του μεροκάματου, κι άλλη φορά να προσέχουμε ποιους βάζουμε στο ψηφοδέλτιο και σε ποιους δίνουμε αξιώματα", είπε κλείνοντας εκνευρισμένος την τοποθέτησή του ο δήμαρχος. Νωρίτερα μάλιστα, πάνω στον εκνευρισμό του δήλωσε ότι κάνει δεύτερες σκέψεις για τη διοργάνωση του Καρναβαλιού - και αναρωτήθηκε μήπως είχε δίκιο η αντιπολίτευση που δεν το ήθελε.

Ολα ξεκίνησαν στη συζήτηση ενός διαδικαστικού θέματος, όταν ο Χ. Βγενής κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για απευθείας αναθέσεις που έχουν συμβάλει στη φθίνουσα πορεία του Καρναβαλιού. Κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά του Σώματος διαλόγους από κοινωνικά δίκτυα που, σύμφωνα με τον ίδιο, τεκμηριώνουν τις καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις. Απαντώντας η δημοτική αρχή, και συγκεκριμένα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος και οι σύμβουλοι Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Δημήτρης Μπούχαλης, προκάλεσαν τον κ. Βγενή να πάει τα στοιχεία στον εισαγγελέα και τον κατηγόρησαν ότι δυσφημεί το Καλαματιανό Καρναβάλι.

Θ.Λ.


NEWSLETTER