Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 08:21

Ο Δήμος Μεσσήνης με νέο “πρόσωπο” στο Διαδίκτυο

Γράφτηκε από την

 

Με ανανεωμένο “πρόσωπο” παρουσιάζεται ο Δήμος Μεσσήνης στο Διαδίκτυο το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τότε δηλαδή που εγκαινιάστηκε η νέα του ιστοσελίδα σε μορφή πόρταλ, η οποία -μεταξύ άλλων- είναι σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι προσβάσιμη και από άτομα με αναπηρία.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του πόρταλ του δήμου (www.messini.gr), το οποίο κόστισε 4.960 ευρώ, επιδιώκει -σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου- “να παρέχει ενημέρωση, σε πολλαπλά πεδία αλλά και να εξειδικεύει την πληροφόρηση παρέχοντας ουσιαστική ενημέρωση γρήγορα και στοχευμένα”.

Στην αρχική σελίδα οι ενδιαφερόμενοι “έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα τρέχοντα νέα όπως ανακοινώσεις, ενημέρωση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις, τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κ.ά. Στις εσωτερικές σελίδες παρέχονται πληροφορίες για το προφίλ του Δήμου Μεσσήνης, τη δημοτική αρχή, τις δομές και τη στελέχωση του δήμου. Επίσης οι δημότες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς αυτούς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ενδεχομένως χρειαστεί να προσκομίσουν. Αντίστοιχα έχει δημιουργηθεί ξεχωριστή ενότητα που απευθύνεται στον επισκέπτη παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για τα αξιοθέατα του δήμου, τα αρχαιολογικά μνημεία, τις παραλίες κ.ά.”, ενώ “ήδη έχουν μεταφραστεί σημαντικές πληροφορίες για τους ξένους επισκέπτες του δήμου στα αγγλικά”.

Τέλος, στο νέο πόρταλ του Δήμου Μεσσήνης έχουν ενσωματωθεί τρεις ακόμα πολύ σημαντικοί διαδικτυακοί τόποι για τον Δήμο Μεσσήνης, α) τo marathon.messini.gr, που παρέχει πληροφορίες για τον ετήσιο Μαραθώνιο Μεσσήνης, β) το ancientmessenefestival.messini.gr για το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη και γ) το explore.messini.gr, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου βασισμένο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.