Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 20:58

Διασφάλιση ποιότητας νερού στη Μάνη

Γράφτηκε από την
Διασφάλιση ποιότητας νερού στη Μάνη

 

Τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στο Δήμο Δυτικής Μάνης επιδιώκει να εξασφαλίσει η δημοτική αρχή με συχνούς ελέγχους, προκηρύσσοντας διαγωνισμό προκειμένου να αναδειχθεί το εργαστήριο που θα προβεί στη διενέργειά τους για τους επόμενους 12 μήνες.

Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη είναι 9.280,16 ευρώ και η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου.

Οι έλεγχοι, όπως σημειώνεται, αφορούν το σύνολο του δήμου, δηλαδή και τις δύο δημοτικές ενότητες Λεύκτρου και Αβίας, ενώ το εργαστήριο που τελικά θα κληθεί να τους αναλάβει πρέπει να είναι διαπιστευμένο μόνο από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) για το σύνολο των αιτούμενων χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων που περιγράφονται στην τεχνική μελέτη για το πόσιμο νερό, εξαιρουμένων της οσμής και της γεύσης. Παράλληλα με τον μικροβιολογικό και χημικό έλεγχο, προβλέπεται επίσης ανάλυση ραδιενέργειας και περιεκτικότητας του νερού σε βαρέα μέταλλα.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, για τη Δημοτική Ενότητα Αβίας προβλέπονται 63 δειγματοληψίες για διάφορους ελέγχους, ενώ για την Δ.Ε. Λεύκτρου 123 δειγματοληψίες.

Από τους ελέγχους, οι 135 θα εκτελεστούν και θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του 2018, ενώ οι 45 θα εκτελεστούν και θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του 2019 (πολυετής υποχρέωση), με αντίστοιχη δαπάνη 7.666,16 ευρώ για φέτος και 1.674 ευρώ για το 2019.


NEWSLETTER