Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 20:08

Στην Οικονομική Επιτροπή το πανηγύρι των Φιλιατρών

Γράφτηκε από την
Στην Οικονομική Επιτροπή το πανηγύρι των Φιλιατρών

Με κύριο θέμα τον καθορισμό των όρων διακήρυξης για μίσθωση θέσεων, για την άσκηση υπαίθριου και πλανόδιου εμπορίου, για το έτος 2012 στο χώρο που διενεργείται η εμποροπανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά, συνεδρίασε χθες το απόγευμα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Το Σώμα αφού αναφέρθηκε στην απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών που όριζε την τιμή στα 25 ευρώ συν το ΦΠΑ (31,75 ευρώ το τρέχον μέτρο), τελικά αποφάσισε τιμή λίγο μεγαλύτερη στα 30 ευρώ το τρέχον μέτρο συν το ΦΠΑ. Πάντως επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή επιτήρηση του χώρου. Επίσης αποφασίστηκε να συσταθεί και μια επιτροπή που θα αναλάβει την όλη διαδικασία και τον έλεγχο του πανηγυριού. Να σημειώσουμε ότι πέρυσι η τιμή είχε οριστεί στα 35 ευρώ το τρέχον μέτρο.
Στην Οικονομική Επιτροπή συζητήθηκε επίσης το θέμα του προστίμου που επέβαλε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ύψους 40.000 ευρώ στο δήμο για τον ΧΑΔΑ Φιλιατρών όπως και το κλείσιμό του. Ορίστηκε δικηγόρος που θα ασχοληθεί με την προσφυγή κατά της απόφασης αυτής. Από όλα τα μέλη της επιτροπής εκφράστηκε η δυσφορία για αυτή την απόφαση, την στιγμή μάλιστα που η όλη διαδικασία με τα σκουπίδια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όλους τους δήμους και μάλιστα αυτή την περίοδο βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο προκειμένου να μπουν μπαλοποιητές.


NEWSLETTER