Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 19:45

Ειδικό βοήθημα από τον Δήμο Μεσσήνης για αποπληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Γράφτηκε από την
Ειδικό βοήθημα από τον Δήμο Μεσσήνης για αποπληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Ειδικό βοήθημα μπορούν να αιτηθούν από τον Δήμο Μεσσήνης οι καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα, στους οποίους έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω οφειλής.

Αυτό γνωστοποιεί ο δήμος με ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι το εν λόγω ειδικό βοήθημα χορηγείται εφάπαξ και σε εφαρμογή σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο δήμος επισημαίνει ότι για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι αιτούντες, θα πρέπει:

α) Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης, δηλαδή έως και τις 14 Φεβρουαρίου. β) Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική απόφαση.

Παράλληλα, από τον Δήμο Μεσσήνης επισημαίνεται ότι η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του αιτούντος, ενώ σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης, α) το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου, β) το ποσόν του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ γ) το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τον δικαιούχο σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, θα πρέπει να επικοινωνούν στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και διά βίου μάθησης (Δημαρχείο Μεσσήνης, ισόγειο) στο τηλέφωνο 27223 60185, από Δευτέρα έως Παρασκευή (8 π.μ. έως 2 μ.μ.).


NEWSLETTER