Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 08:13

Από το πάρκινγκ του Νέδοντα ο ποδηλατόδρομος για μαρίνα

Γράφτηκε από τον
Από το πάρκινγκ του Νέδοντα ο ποδηλατόδρομος για μαρίνα

 

Από την οδό Κροντήρη και το κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα θα ξεκινάει ο ποδηλατόδρομος προς τη μαρίνα και το λιμάνι.

Για την ασφαλέστερη λειτουργία του και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, προβλέπεται η δημιουργία κυκλικού κόμβου στο τέρμα της οδού Ψαρών (μεταξύ Jumbo και ξενοδοχείου “Elektra”).

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας  από το Δήμο Καλαμάτας, η αρχή του ποδηλατόδρομου θα είναι στην Κροντήρη, νότια του παλιού Δημαρχείου, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα, θα διέρχεται από το δρόμο πρόσβασης και αποχώρησης του πάρκινγκ, εκεί που σήμερα είναι οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Στο λιμάνι ο ποδηλατόδρομος θα περνάει νότια, απέναντι από το Λιμεναρχείο, στο δρόμο, όπου τώρα παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Φτάνοντας στο κτήριο των Λιμενεργατών, θα συνεχίζει από τη δυτική πλευρά του δρόμου (οδός Τσαμαδού), ακριβώς πίσω από τις αποθήκες. Από κει θα περνάει και ο κεντρικός ποδηλατόδρομος (της Αριστομένους), καθώς θα καταργηθεί η διέλευση από το ανατολικό πεζοδρόμιο και η επικίνδυνη κάθετη δίοδος στην αρχή της Ναυαρίνου. Η σύνδεση των δύο ποδηλατόδρομων θα γίνεται στο ύψος της οδού Μιαούλη, μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του κτηρίου των Λιμενεργατών, στην πλευρά του λιμανιού.

Γ.Σ.


NEWSLETTER