Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 09:03

Ξεκινά η συλλογή οργανικών απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ξεκινά η συλλογή οργανικών απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας

 

Τη Δευτέρα 2 Απριλίου ο Δήμος Καλαμάτας αρχίζει τη συλλογή οργανικών, προδιαλεγμένων απορριμμάτων, που θα οδηγούνται σε κομποστοποίηση στη Μαραθόλακκα.

Η συλλογή θα γίνεται σε καφέ κάδους και στόχος είναι η μείωση των απορριμμάτων.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής πρόκειται να τοποθετηθούν 50 μεγάλοι κάδοι 750 λίτρων στα στρατόπεδα, στο Νοσοκομείο και στην Παραλία (σε πρώτη φάση κυρίως στη μαρίνα), ενώ 100 μικροί κάδοι 40 λίτρων θα διατεθούν σε καταστήματα, στις περιοχές όπου θα εφαρμοσθεί πιλοτικά το πρόγραμμα: στη μαρίνα και στη συνέχεια σε Ιστορικό Κέντρο και Ανατολική Παραλία.

Ακόμα, ο δήμος θα μοιράσει σε όσους μετέχουν στο πρόγραμμα 30.000 βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες, όπου θα τοποθετούνται τα οργανικά απορρίμματα, σε 450 σπίτια, ξεκινώντας από την περιοχή της μαρίνας. Η συλλογή των οργανικών απορριμμάτων θα γίνεται από μικρό και ευέλικτο απορριμματοφόρο. Τα οργανικά αυτά από τη διαλογή στην πηγή θα τοποθετούνται σε ξεχωριστό "λουκάνικο" (σειράδιο), με στόχο το υλικό αυτό να πιστοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί στα κηπάρια του δήμου.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σήμερα στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης πόρτα πόρτα, σε επιχειρήσεις και σπίτια, στις περιοχές όπου θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα συλλογής των οργανικών απορριμμάτων. Θα ενημερώνουν τους πολίτες για τα απορρίμματα που θα πρέπει να τοποθετούνται στους καφέ κάδους και ευρύτερα για την αξία της ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό φυλλάδιο που θα μοιραστεί, στους καφέ κάδους των οργανικών τοποθετούνται: Φρούτα, δημητριακά - ρύζι - αλεύρι, λαχανικά, κρέας και ζωικά υπολείμματα, υπολείμματα και φίλτρα καφέ, φακελάκια τσαγιού, γαλακτοκομικά, ξηροί καρποί και περιβλήματα, τσόφλια αυγού, κουκούτσια ελιάς, χαρτί κουζίνας, χαρτοσακούλες, υπολείμματα προϊόντων κλαδέματος, χώμα, γκαζόν, πριονίδια και ροκανίδια, στάχτη καυσόξυλων.


NEWSLETTER