Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 09:59

Εκστρατεία ενημέρωσης για τα οργανικά απορρίμματα στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Εκστρατεία ενημέρωσης για τα οργανικά απορρίμματα στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

 

Εκστρατεία ενημέρωσης για το πρόγραμμα συλλογής των οργανικών απορριμμάτων πόρτα-πόρτα, σε επιχειρήσεις και σπίτια, ξεκίνησαν χθες από την περιοχή της Μαρίνας στην Καλαμάτα υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου.

Ενημέρωναν τους δημότες και τους επαγγελματίες ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου, στην περιοχή τους θα έχουν τοποθετηθεί γκρι κάδοι οργανικών, δίπλα σε αυτούς της ανακύκλωσης και στους υπόγειους των απορριμμάτων. Τους μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τοποθετούνται στους καφέ κάδους, καθώς και βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες, όπου θα τοποθετούν τα οργανικά.

“Συγχαρητήρια για την προσπάθεια”, απάντησε μια γυναίκα μετά την ενημέρωση, ενώ ένας συνταξιούχος παρατήρησε: “Πρέπει να υπάρχει διαλογή στην πηγή, από το σπίτι μας. Να έχετε επιτυχία στο πρόγραμμα”.

Η Κοκκωνία Γιαννοπούλου, υπεύθυνη ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, μας επεσήμανε ότι “είναι πολύ θετική η ανταπόκριση του κόσμου. Είναι έτοιμοι, εξοικειωμένοι με την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή”.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής πρόκειται να τοποθετηθούν 50 μεγάλοι κάδοι 750 λίτρων στα στρατόπεδα, στο Νοσοκομείο και στην Παραλία (και στη Μαρίνα), ενώ 100 μικροί κάδοι 40 λίτρων θα διατεθούν σε καταστήματα, στις περιοχές όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα, στη Μαρίνα, στη Νέδοντος, στο Ιστορικό Κέντρο και στην Ανατολική Παραλία.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό φυλλάδιο, στους καφέ κάδους των οργανικών τοποθετούνται: Φρούτα, δημητριακά - ρύζι - αλεύρι, λαχανικά, κρέας και ζωικά υπολείμματα, υπολείμματα και φίλτρα καφέ, φακελάκια τσαγιού, γαλακτοκομικά, ξηροί καρποί και περιβλήματα, τσόφλια αυγού, κουκούτσια ελιάς, χαρτί κουζίνας, χαρτοσακούλες, υπολείμματα προϊόντων κλαδέματος, χώμα, γκαζόν, πριονίδια και ροκανίδια, στάχτη καυσόξυλων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER