Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 08:59

Αλλάζει εικόνα η Μαραθόλακκα: Σε 5-6 μήνες η επεξεργασία των παλιών σκουπιδιών (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Αλλάζει εικόνα η Μαραθόλακκα: Σε 5-6 μήνες η επεξεργασία των παλιών σκουπιδιών (βίντεο)

 

Εχει αλλάξει η εικόνα στη Μαραθόλακκα, στο χώρο προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Εχει βελτιωθεί αισθητά με την ανάληψη της διαχείρισης από την εταιρεία “Ηλέκτωρ” και με τη βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας. Στο χώρο εργάζονται 24 άτομα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν άλλοι 4.

Σε 5 - 6 μήνες εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία και των παλιών σκουπιδιών και όπως επεσήμανε στην “Ε” ο υπεύθυνος της “Ηλέκτωρ” για τη διαχείριση Χάρης Ζαχαρόπουλος, “η κατάσταση θα είναι πολύ διαφορετική και θα μπορούμε να είμαστε λίγο υπερήφανοι”. Τα δέματα με το υπόλειμμα έχουν μεταφερθεί στο γειτονικό χώρο που έχει νοικιάσει ο δήμος και έχει αδειάσει ο χώρος υποδοχής και της πλατείας κομποστοποίησης. Αυτός ο χώρος έχει στρωθεί με 3Α και περπατιέται εύκολα, ενώ έχουν δημιουργηθεί τα δύο πρώτα “λουκάνικα” της κοσμποστοποίησης.

“Υπάρχει αισθητή βελτίωση, όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, έχουμε 5 - 6 μήνες”, παρατήρησε ο κ. Ζαχαρόπουλος. Ανέφερε ότι “ο δήμαρχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (Θανάσης Βασιλόπουλος) και υπάλληλοι μας έχουν βοηθήσει αρκετά, είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε”. Εξέφρασε την ελπίδα ότι “με τη βοήθειά τους και με την υπομονή και την επιμονή των εργαζομένων μας θα μπορούμε να πούμε ότι η Μαραθόλακκα όπως ήταν πριν, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, θα είναι μια κακή ανάμνηση”. Ο υπεύθυνος της διαχείρισης μας είπε ότι “κάνουμε τα πάντα” και μας ενημέρωσε πως “έχουμε 3 δεματοποιητές, 1 για τα ανακυκλώσιμα και οι άλλοι 2 δένουν το υπόλειμμα”.

Για το κόμπακτ βιολογικό που έχει τοποθετηθεί αλλά δεν λειτουργεί ακόμα, μας πληροφόρησε ότι “περιμένουμε τον τεχνικό να κάνει τη σύνδεση και να μας πει τις λεπτομέρειες. Από εβδομάδα θα λειτουργεί κανονικά”. Σημείωσε ότι “στόχος είναι σε 5 - 6 μήνες να μην υπάρχει καθόλου από το παλιό σκουπίδι. Η μονάδα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τα ημερήσια σκουπίδια και να τρώει αρκετές ποσότητες από τα παλιά σκουπίδια”.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος παρατήρησε ότι “όταν ήρθα εδώ η κατάσταση ήταν τραγική, δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια κατάσταση”. Μας ενημέρωσε ότι “ο δήμος θα στρώσει και τσιμέντο στην πλατεία κομποστοποίησης, όπως προβλέπει η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, ενώ έχει ρίξει υλικό 3Α και κροκάλες για να καλυφθούν οι λάσπες”.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι “σε 5- 6 μήνες η κατάσταση θα είναι πολύ διαφορετική και θα μπορούμε να είμαστε λίγο υπερήφανοι για το μέρος και τη διαχείριση των απορριμμάτων”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER