Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 14:41

Σε παιδικούς σταθμούς και ΚΑΠΗ της Τρίπολης ο Γιόκαρης

Γράφτηκε από την

Τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τα ΚΑΠΗ Τρίπολης επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της "Μαντινειακής Συμπολιτείας" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Γιόκαρη.
Η "Μαντινειακή Συμπολιτεία" πιστεύει ότι τα παιδιά όλων των εργαζομένων έχουν δικαίωμα στη φροντίδα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, οι οποίοι πρέπει να εξασφαλίζουν μόνιμες πιστώσεις και προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Τρίπολης, παραμένουν απλήρωτοι για έξη μήνες. Η ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι μεγάλη. Ενώ όλοι οι δημοτικοί σταθμοί ανήκουν πλέον στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης, ο Δήμος δεν διεκδίκησε με συνέπεια τους αναγκαίους πόρους για τη χρηματοδότησή τους από την Εργατική Εστία και την Ελληνική Εταιρεία ανάπτυξης τοπικής αυτοδιοίκησης. Αντίθετα προχώρησε ακόμη και σε υποβάθμιση εργασιακών σχέσεων εργαζομένων και άσκησε πίεση για να σταματήσει η επίσχεση εργασίας με την οποία διεκδικούσαν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.
Η ίδια ζοφερή κατάσταση υπάρχει και στο βρεφονηπιακό σταθμό του ιδρύματος Βοσσυνιώτη, όπου οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν δώδεκα ολόκληρους μήνες.
Η "Μαντινειακή Συμπολιτεία" πιστεύει ότι δικαίωμα στη φροντίδα του κράτους και του Δήμου έχουν και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας. Είναι τουλάχιστον υπερβολικές και αποτελούν κόλαφο για την αξιοπρέπεια όλων μας, οι πρόσφατες αναφορές του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλου στις εξορμήσεις των ΚΑΠΗ.
Τα ΚΑΠΗ μπορούν και πρέπει να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους με μεθόδους αυτοδιαχείρισης ώστε να δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις δημοτικές και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες στους ηλικιωμένους πολίτες, να δίνουν δημιουργικές διεξόδους στην μοναχικότητα και την απομόνωση των ηλικιωμένων κατοίκων της πόλης και των χωριών μας.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού