Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 13:34

Μεσσηνία: Επαναπρόσληψη επιδιώκουν με προσφυγές εργαζόμενοι στην καθαριότητα δήμων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεσσηνία: Επαναπρόσληψη επιδιώκουν με προσφυγές εργαζόμενοι στην καθαριότητα δήμων

 

Την επαναπρόσληψή τους επιδιώκουν, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη τη Μεγάλη Δευτέρα, 47 πρώην εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας.

Πρόκειται για τους συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σήμερα Σάββατο. Με την κατάθεση αίτησης προσωρινής διαταγής ζητούν να παραμείνουν στη δουλειά τους, προβάλλοντας ως ισχυρισμό ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι ελάχιστοι και δεν φτάνουν για να μαζέψουν τα σκουπίδια, με κίνδυνο οι δήμοι να βρομίσουν.

Πιο αναλυτικά, οι εν λόγω συμβασιούχοι με την κατάθεση αγωγής και αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ζητούν να προσληφθούν ως αορίστου χρόνου στις υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων, όπου τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά -κατά περίπτωση- το 2015 με 8μηνες συμβάσεις, οι οποίες στη συνέχεια ανανεώθηκαν.

Στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας την περασμένη Τετάρτη συζητήθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής 19 εργαζομένων στο Δήμο Μεσσήνης (με το οποίο ζητούσαν να επιστρέψουν στη δουλειά τους τη Μεγάλη Δευτέρα) και απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους - καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” το δικαστήριο έκρινε ότι δεν εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γιατί όταν συζητήθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής ήταν ακόμη εν ενεργεία. Ετσι, οι δικηγόροι τους Λεωνίδας Πετρακόπουλος και Αγγελος Βλαχονικολός κατέθεσαν εκ νέου αίτημα προσωρινής αγωγής και ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα συζητηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα - οπότε θα έχουν πλέον απολυθεί. Ο κ. Πετρακόπουλος μάλιστα, ο οποίος εκπροσωπεί και 25 εργαζόμενους στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, κατέθεσε χθες Παρασκευή αίτηση προσωρινής διαταγής - ασφαλιστικά μέτρα για τους συγκεκριμένους, ώστε να συζητηθούν την ίδια μέρα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα συζητηθεί επίσης -μετά από αναβολή που έδωσε χθες Παρασκευή το δικαστήριο- σχετικό αίτημα 3 εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Οιχαλίας, τους οποίους εκπροσωπεί ο δικηγόρος Τάσος Ορφανός.

 

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER