Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 16:00

Δημοπρασία ασφαλτοστρώσεων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Δημοπρασία ασφαλτοστρώσεων στην Καλαμάτα

Δημοπρασία ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους της πόλης, προϋπολογισμού 930.000 ευρώ, προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε κατά πλειοψηφία (η μείζων μειοψηφία ψήφισε λευκό) την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης για το συγκεκριμένο έργο.

Εκτιμάται ότι το έργο θα εκτελεστεί γύρω στα μέσα του καλοκαιριού. Ασφαλτοστρώσεις προβλέπεται να γίνουν: Στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Σπάρτης, καθώς και σε τμήματα των οδών Είρας, Μεσσήνης, Αθηνών, Κλαδά, Μητροπολίτου Μελετίου, Ακρίτα, Κρήτης, Λακωνικής, Παλαιολόγου, Ναυαρίνου, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Ολγας, Χίου, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ψαρών, Αναγνωσταρά, Αριστοδήμου, Κανάρη, Σοφοκλέους, Ευριπίδου, Μπουμπουλίνας, Νέας Εισόδου, κόμβου Ζαφείρη, παλιάς εθνικής οδού από Σπερχογεία έως Ασπρόχωμα, Αγίου Δημητρίου  Κοκκορόγιαννη, Ανθέων, Κορώνης, Γεωργάκη Ολυμπίου, Σωκράτους, Σανταρόζα, Παπανικολάου, Χρυσανθέμων, περιοχής Ράχης, Ιωσήφ Ανδρούσης, προς γήπεδο στα Παλιάμπελα, Λήμνου, Δωρίου, Χριστιάνων, Ανατολικής Συνοικίας (μεταξύ Κρήτης και Ναυαρίνου).

Το έργο έχει προθεσμία υλοποίησης 200 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο και χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους καιν ΣΑΤΑ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας επέκριναν τη δημοτική αρχή, γιατί δεν υπάρχει προγραμματισμός και ενημέρωση, σαφές ιεραρχημένο πρόγραμμα για ασφαλτοστρώσεις.

Σύμβουλοι της πλειοψηφίας απάντησαν πως προτεραιότητα δίνεται σε δρόμους με μεγαλύτερη κίνηση και παρατήρησαν πως τα διαθέσιμα χρήματα είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες της πόλης.

“Αξιολογούμε και ιεραρχούμε ανάλογα με τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα”, είπε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος και παρατήρησε: “Η δική μας δημοτική αρχή έφερε τη φρέζα, όχι άσφαλτο επί ασφάλτου. Με 50% έκπτωση που υπολογίζουμε, θα βγάλουμε άλλη μια τέτοια εργολαβία”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER