Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 17:49

Ζητούν επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι Μικρή Μαντίνεια

Γράφτηκε από τον
Ζητούν επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι Μικρή Μαντίνεια

Την επέκταση της αστικής περιοχής κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Βέργας και της Μικρής Μαντίνειας, για την καθιέρωση αστικής επιβατικής συγκοινωνίας, εισηγείται η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την επέκταση ζητούν τα Συμβούλια της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας και της Τοπικής Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μικρής Μαντίνειας “Ξένιος Ζευς” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρής Μαντίνειας “Οι Μαντινέοι”.

“Παρά το γεγονός ότι πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης δραστηριοποιούνται στην περιοχή, η Μικρή Μαντίνεια στερείται αστικής συγκοινωνίας, τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όσο κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους”, αναφέρουν οι δύο σύλλογοι της περιοχής και παρατηρούν: “Η έλλειψη τακτικής αστικής συγκοινωνίας έχει κύρια αποτελέσματα την αύξηση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων, την ταλαιπωρία των χιλιάδων επισκεπτών και την περιβαλλοντική επιβάρυνση και μόλυνση της περιοχής”.

Να επισημάνουμε ότι το αρμόδιο όργανο για το χαρακτηρισμό αστικών περιοχών είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και πως για να προχωρήσει η σχετική διαδικασία είναι απαραίτητη η έκδοση απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Στην εισήγηση της Δ.Τ.Υ. διευκρινίζεται ότι η επέκταση της αστικής περιοχής στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια δεν θίγει το χαρακτήρα τους ως ημιορεινών και ορεινών περιοχών.

Γ.Σ.


NEWSLETTER