Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 10:03

Επίτιμος δημότης Καλαμάτας θα ανακηρυχθεί ο Απόστολος Γεωργιάδης

Γράφτηκε από την
Επίτιμος δημότης Καλαμάτας θα ανακηρυχθεί ο Απόστολος Γεωργιάδης

 

 

Τον καθηγητή Νομικής και ακαδημαϊκό Απόστολο Γεωργιάδη πρόκειται να ανακηρύξει επίτιμο δημότη Καλαμάτας το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα, στις 8 το βράδυ.

Ο Απ. Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1935 στην Καλαμάτα ως τρίτο παιδί του δικηγόρου της πόλης Σταύρου Γεωργιάδη. Αποφοίτησε το 1952 με «άριστα» από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1956 έλαβε το πτυχίο της Νομικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου με τον ίδιο βαθμό.

Η Νομική Σχολή του Μονάχου τον ανακήρυξε το 1962 διδάκτορα, το 1967 υφηγητή και το 1970 καθηγητή του Αστικού Δικαίου, της Πολιτικής Δικονομίας, του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και της Συγκριτικής των Δικαίων. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου μέχρι το 1973, οπότε εξελέγη καθηγητής Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε μέχρι το 2002, οπότε και αποχώρησε ως ομότιμος καθηγητής.

Το 2000 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος το 2011. Επίσης, δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο) και στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ιδρυσε την “Ενωση Αστικολόγων”, της οποίας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος (1995-1999) και είναι μέλος της “Γερμανικής Ενωσης Αστικολόγων”.

Εχει συγγράψει μεγάλο αριθμό νομικών βιβλίων, μονογραφιών, μελετών στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα.


NEWSLETTER