Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 10:42

Ναυαγοσώστες και πυροφύλακες θα προσλάβει ο Δήμος Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Ναυαγοσώστες και πυροφύλακες θα προσλάβει ο Δήμος Τριφυλίας

 

Ναυαγοσώστες και εργάτες πυροπροστασίας θα προσλάβει ο Δήμος Τριφυλίας για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προσληφθούν 6 ΔΕ ναυαγοσώστες και 4 ΥΕ εργάτες πυροπροστασίας για χρονικό διάστημα απασχόλησης τριών μηνών (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος).

Οι λόγοι για την πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού, όπως τονίστηκε,  είναι οι εξής: Κατά τη θερινή περίοδο δηλαδή Ιούνιο - Ιούλιο -Αύγουστο, επιβάλλεται η πρόσληψη των ναυαγοσωστών όπου οι παραλίες είναι χαρακτηρισμένες πολυσύχναστες. Στον Δήμο, κατόπιν τού με αριθ. πρωτ. 2136.16/264/28-02-2018 πρακτικού του Λιμεναρχείου Πύλου, χαρακτηρίστηκε πολυσύχναστη η παραλία Αϊ-Λαγούδης στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Κατά συνέπεια, επιβάλλεται να προσληφθούν ναυαγοσώστες για την προστασία των λουόμενων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης κατά τη θερινή περίοδο δηλαδή Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο, απαιτείται η πρόσληψη 4 ΥΕ εργατών πυροπροστασίας για τη φύλαξη των επικίνδυνων ορεινών περιοχών σε όλη την έκταση του Δήμου Τριφυλίας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται, για την ασφάλεια των κατοίκων και του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της δασοπροστασίας-πυροπροστασίας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER