Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 19:27

Προσωρινή διαταγή για 15 εργαζόμενους στην καθαριότητα της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας δέχτηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής των 15 πρώην εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, και σήμερα επιστρέφουν στη δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόλυσής τους, τα οποία θα συζητηθούν στις 8 Μαΐου, και μέχρι τότε συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά στις θέσεις όπου απασχολούνταν και πριν.

Πρόκειται για οδοκαθαριστές και οδηγούς απορριμματοφόρων οι οποίοι από τις 31 Μαρτίου έπαψαν να είναι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, γιατί έληξαν οι συμβάσεις τους. Με την κατάθεση της αίτησης προσωρινής διαταγής οι συμβασιούχοι ζήτησαν και πέτυχαν να παραμείνουν στη δουλειά τους, προβάλλοντας ως ισχυρισμό, μέσω του δικηγόρου τους Τάσου Ορφανού, ότι οι προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίοι εμφανίστηκαν πριν το Πάσχα στο δήμο για να πιάσουν δουλειά, είναι ελάχιστοι. Ετσι, ενόψει και του καλοκαιριού οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν φτάνουν για να μαζέψουν τα σκουπίδια, με κίνδυνο οι επισκέπτες να αντικρίσουν μια βρόμικη πόλη και αυτό θα κόστιζε στην τουριστική εικόνα της Καλαμάτας.

Οι εν λόγω συμβασιούχοι ζητούν, λοιπόν, με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα συζητηθούν το Μάιο, να προσληφθούν ως αορίστου χρόνου στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, όπου τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά το 2015 με 8μηνες συμβάσεις - που στη συνέχεια ανανεώθηκαν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και απόφαση δημάρχου.

Ν.Κ.