Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 10:16

Νέα δημοτική κίνηση στην Οιχαλία

Γράφτηκε από την
Νέα δημοτική κίνηση στην Οιχαλία

 

“Πρωτοβουλία Ανάπτυξης” στο Δήμο Οιχαλίας είναι η επωνυμία της “Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Ανδανίας, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά και Οιχαλίας”, την ιδρυτική διακήρυξη της οποίας υπογράφει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κόνιαρης.

Στη διακήρυξη, ο εν λόγω σύμβουλος επικρίνει δριμύτατα τη σημερινή υπό τον Αριστείδη Σταθόπουλο δημοτική αρχή, εκτιμώντας ότι αυτή “λειτουργεί αναποτελεσματικά και αποκομμένη από τους δημότες”, “έχει χάσει τη μάχη με την καθημερινότητα (τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, οι αγροτικοί δρόμοι βρίσκονται σε απαράδεκτη κατάσταση, το οδικό δίκτυο έχει κατακλυστεί με διάσπαρτες λακκούβες, τα κοιμητήρια είναι σε ανεπίτρεπτη κατάσταση)”, όπως επίσης ότι “το παραγόμενο έργο της δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χωριών μας”. Μιλά επίσης για “έργα βιτρίνας, όπως η ανακαίνιση του 2ου ορόφου στο Δημαρχείο Μελιγαλά και η προμήθεια εξοπλισμού - εργασιών συντήρησης δημοτικού καταστήματος Μελιγαλά”.

Παράλληλα, ο κ. Κόνιαρης κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι “αδιαφορεί παντελώς για την υπόθεση της αποτροπής λειτουργίας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη καθώς και για την μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλούν τα εγκατεστημένα πυρηνελαιουργεία”, κάνοντας λόγο για “μελέτες που βρίσκονται στα αζήτητα”, αλλά και για “αναξιοποίητη χρηματοδότηση 680.000 ευρώ που δόθηκε από την Πολιτεία για την υλοποίηση της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων”.

Ο δημοτικός σύμβουλος καλεί τους συνδημότες του να αναλογιστούν, μεταξύ άλλων, αν επιθυμούν “μια δημοτική αρχή από το παρελθόν που ενδεχομένως θα επανέλθει” ή “μια δημοτική αρχή με ένα νέο μοντέλο διοίκησης και όραμα την ανάπτυξη του τόπου μας, που η χρηστή διοίκηση και η διαφανής διαχείριση των διαθέσιμων πόρων θα διέπουν το κάθε βήμα λειτουργίας της”.

Στη συνέχεια, μέσω της διακήρυξης, ο Δ. Κόνιαρης δεσμεύεται -μεταξύ άλλων- ότι η δημοτική αρχή που πρεσβεύει η “Πρωτοβουλία Ανάπτυξης”, “θα ανταποκρίνεται χωρίς διακρίσεις στην καθημερινότητα του δημότη”, καθώς επίσης ότι “για λόγους διαφάνειας στην ιστοσελίδα του δήμου καθημερινά θα γίνεται καταγραφή μέσω της οποίας θα προκύπτει ο αριθμός του προσωπικού και ο αριθμός των μηχανημάτων που απασχολήθηκαν στην κάθε περιοχή” - ενώ “σε συνεργασία με τους κατοίκους θα καταγράψει τις ανάγκες των 52 χωριών και στη συνέχεια με τον κατάλληλο προγραμματισμό-σχεδιασμό θα υλοποιήσει τα επιλεγμένα έργα”.

Καταλήγοντας ο δημοτικός σύμβουλος ανακοινώνει “τη συγκρότηση ενός συλλογικού και συμμετοχικού φορέα, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις”, με στόχο “να εργασθούμε για τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος που θα μας οδηγήσει στην ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Οιχαλίας προς όφελος των δημοτών και της ανάπτυξης του τόπου μας”, δηλώνοντας ότι προσβλέπει “στην ενεργό συμμετοχή των δημοτών”.


NEWSLETTER