Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 17:46

Επιπλέον οικίσκους ζητεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Παραχώρηση επιπλέον οικίσκων στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας από τον δήμο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συζήτησαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο πρύτανης του Ιδρύματος Αθανάσιος Κατσής, ο οποίος τον επισκέφθηκε χθες στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Το Πανεπιστήμιο, στην Καλαμάτα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξ αιτίας της έλλειψης χώρου, επισήμανε στον δήμαρχο ο Αθ. Κατσής, τον οποίον συνόδευε ο καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως ενημέρωσε ο δήμος, επισημάνθηκε ότι από την πλευρά του “έχει δώσει στο Ανατολικό Κέντρο σειρά οικίσκων στο Πανεπιστήμιο, κάποιοι από τους οποίους δεν έχουν παραδοθεί ακόμη επειδή δεν έχουν λήξει οι εμπορικές μισθώσεις”.

Επ’ αυτού, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι “ο δήμος θα κάνει κάθε προσπάθεια στις προσεχείς ημέρες να βοηθήσει το Πανεπιστήμιο προς την κατεύθυνση χρήσης των συγκεκριμένων οικίσκων”.

Τέλος, στην ίδια συνάντηση, ο πρύτανης πληροφόρησε το δήμαρχο “για τη στρατηγική, η οποία πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με τα βήματα ενοποίησης μεταξύ του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, ώστε να υπάρξει ένα μεγάλο συγκρότημα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας”.