Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 12:01

Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση του Μεγάρου Χορού και δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες ώστε, μετά τον τελικό έλεγχο στις 24 Μαΐου 2018, να πιστοποιηθεί η λειτουργία της σκηνής του. Ετσι θα ανοίξει ο δρόμος για την παραλαβή του από το Δήμο Καλαμάτα ώστε να εγκαινιαστεί και επισήμως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας:

«Χθες, Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από τον κ. Γκρίνερ, ο οποίος είναι ο εξουσιοδοτημένος ελεγκτής του οργανισμού πιστοποίησης TüV SüD της Γερμανίας. Σε ενημερωτική συνάντηση που έγινε χθες το απόγευμα, μετά το πέρας της επιθεώρησης που έκανε ο κ. Γκρίνερ (η οποία διήρκεσε 4 ημέρες), παρουσία του αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη, εκπροσώπου της κοινοπραξίας ΜΕΛΚΑ-ΩΡΙΩΝ και υπηρεσιακών στελεχών, αναφέρθηκαν από πλευράς του ελεγκτή, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει και τον προηγούμενο έλεγχο, τα εξής:

1. Ολες οι κατασκευές του μηχανολογικού εξοπλισμού επιθεωρήθηκαν και βρέθηκαν σύμφωνες με τους κανονισμούς.

2. Ελέγχθηκε η ανυψωτική ικανότητα των μηχανισμών σκηνής (σταγκόνια) και διαπιστώθηκε ότι πληρούν τις απαιτήσεις της σύμβασης.

3. Εις ό,τι αφορά τους αυτοματισμούς και το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου, που συναρτώνται με την ασφάλεια των μηχανισμών σκηνής, αναφέρθηκε ότι ενώ -σύμφωνα με την περυσινή του επιθεώρηση-ευρίσκονταν περίπου στο 5% των απαιτήσεων του κανονισμού, σήμερα έχουν ξεπεράσει σε επίπεδο συμμόρφωσης προς τον κανονισμό το 95%

4. Ο ελεγκτής κατέγραψε ορισμένες παρατηρήσεις, δευτερεύουσας σημασίας όπως τόνισε, τις οποίες θα διατυπώσει εγγράφως και θα τις διαβιβάσει τόσο στην κοινοπραξία όσο και στην Υπηρεσία, και αφού υπάρξει συμμόρφωση ως προς αυτές θα δοθεί πιστοποίηση λειτουργίας του θεάτρου στο απαιτητό από τη σύμβαση επίπεδο ασφαλείας (επίπεδο SIL3).

5. Ο κ. Γκρίνερ διαπίστωσε ότι έχει σημαντικά βελτιωθεί η στάθμη θορύβου των μηχανισμών σκηνής εν σχέσει με την προηγούμενη κατάσταση.

6. Ο ελεγκτής διαπίστωσε, επίσης, ότι έχει γίνει η σήμανση όλων των στοιχείων των μηχανισμών (μοτέρ, τροχαλίες, πίνακες, σταγκόνια κ.λπ.), όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.

7. Ακόμη, ο ελεγκτής διαπίστωσε τη βελτίωση της κονσόλας ελέγχου, με προσθήκη δεύτερης οθόνης, που θα παρέχει καλύτερη πληροφόρηση στο χρήστη για τη δομή και λειτουργία του συστήματος σκηνής. Επίσης, έλεγξε το νέο λογισμικό ελέγχου της ασφάλειας των μηχανισμών, όπως ανασυντάχθηκε μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν.

8. Διαπιστώθηκε, τέλος, η αποκατάσταση της λειτουργίας ενός χειριστηρίου ελέγχου.

Η κατασκευάστρια κοινοπραξία, της οποίας παρίστατο εκπρόσωπος, θα παραλάβει εντός των ημερών τις παρατηρήσεις εγγράφως και συμφωνήθηκε ότι, αφού διορθωθούν τα αναφερόμενα σ' αυτές, θα επανέλθει ο ελεγκτής περί τις 24 Μαΐου 2018, όπως δήλωσε, προκειμένου να επιβεβαιώσει τις διορθώσεις και να χορηγήσει τη σχετική πιστοποίηση».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER