Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 10:11

Δύο Δήμοι τον έχουν αφήσει στην τύχη του: Τριτοκοσμικός δρόμος Καλαμάτα - Κιτριές (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δύο Δήμοι τον έχουν αφήσει στην τύχη του: Τριτοκοσμικός δρόμος Καλαμάτα - Κιτριές (βίντεο)

Απομονωμένο νησί άγονης γραμμής θυμίζει η παραλιακή Αβία, εξαιτίας του άθλιου δρόμου και της αδυναμίας των τοπικών αρχών να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα μετά τα έργα αποχέτευσης που έγιναν στην περιοχή.

Στην τύχη του είναι αφημένος και ο στενός δρόμος στα όρια του Δήμου Καλαμάτας που κινδυνεύει από κατολισθήσεις, όπως αυτή που συνέβη το Φεβρουάριο κοντά στο ξενοδοχείο "Akti Taygetos", αλλά ξεχάστηκε γρήγορα από τους τοπικούς άρχοντες. Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, η τουριστική κίνηση έχει μειωθεί έως και 70%, παρά το γεγονός ότι μετά την παράδοση του περιφερειακού της Καλαμάτας η πρόσβαση στην παραλιακή Αβία είναι ευκολότερη και γρηγορότερη τόσο από το αεροδρόμιο όσο και από τον υπόλοιπο αυτοκινητόδρομο.
Συγκεκριμένα και για μια τουριστική σεζόν ακόμα, ολόκληρη η τουριστική περιοχή ανατολικά της Καλαμάτας, η οποία έχει ενταχθεί στο Δήμο Δυτικής Μάνης, μοιάζει παραμελημένη, ίσως εντελώς εγκαταλελειμμένη από τους αρμόδιους φορείς, ενώ το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί παραλιακά στην Αβία, μόνο κακή εμπειρία μπορεί να είναι για οδηγούς κι επιβάτες, από τις αμέτρητες λακκούβες. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τη μείωση της επισκεψιμότητας έως και 70% τα τελευταία χρόνια, σε όλη την περιοχή από Μικρή Μαντίνεια έως Κιτριές, σύμφωνα με επαγγελματίες. Παράλληλα, παρά τις εκκλήσεις κατοίκων κι επαγγελματιών προς το Δήμο Δυτικής Μάνης, δεν έχουν καθαριστεί ούτε τα χορτάρια από τα πρανή του δρόμου.

Ολη αυτή η κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα οι ντόπιοι να εκφράζουν ανοιχτά την απογοήτευσή τους και να παρατηρούν πως ενδεχόμενη ένταξή τους στον Δήμο Καλαμάτας ίσως να είχε καλύτερα αποτελέσματα για την περιοχή.
Οπως παρατηρεί ο επαγγελματίας Δημήτρης Σκιάς, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καταστηματαρχών κι Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων στην περιοχή, η επισκεψιμότητα έχει σημειώσει πτώση της τάξεως του 70% τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των προβλημάτων της οδικής σύνδεσης. Τα μεγάλα προβλήματα, όπως εξηγεί, έχουν ξεκινήσει εδώ και 12 χρόνια, απ’ όταν ξεκίνησε το έργο της αποχέτευσης. Τονίζει δε, πως η ιδιωτική πρωτοβουλία παίζει σημαντικό ρόλο γενικότερα στη συντήρηση μιας καλής εικόνας, όμως είναι αναγκαία η παρέμβαση της δημοτικής αρχής για τις υποδομές. «Βαλλόμαστε από παντού, από την τοπική και δημόσια διοίκηση» λέει μιλώντας για εχθρικό περιβάλλον απέναντι στους επαγγελματίες, ακόμα και όταν κάποιος επιχειρήσει με δικά του μέσα να καθαρίσει το δρόμο από τις πέτρες που συνεχίζει να βγάζει η θάλασσα.

Το ζητούμενο τώρα είναι να γίνει μια σημαντική προσπάθεια από τον δήμο, καθώς η τουριστική σεζόν ξεκίνησε, με το αεροδρόμιο ήδη να υποδέχεται τουρίστες από πολλούς προορισμούς, αλλά ο κακός δρόμος αφαιρεί από την περιοχή τη δυνατότητα να υποδεχτεί επισκέπτες. «Ο Δήμος Δυτικής Μάνης δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το κομμάτι της Αβίας. Ενα από τα φιλέτα της Καλαμάτας έχει υποβαθμιστεί» τονίζει ο κ. Σκιάς, ο οποίος μαζί με άλλους επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής απευθύνουν διαρκώς εκκλήσεις στον αρμόδιο δήμο, προκειμένου να γίνουν στοιχειώδεις παρεμβάσεις, χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο, όπως λένε.
Στην Παλιόχωρα οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει από τα αμέτρητα και ασταμάτητα προβλήματα λόγω της αποχέτευσης. Καθημερινά αναγκάζονται να πιάνουν το λάστιχο και να πλένουν το δρόμο, ενώ οι οδηγοί που χρησιμοποιούν ακόμα το δρόμο εκφράζουν με κάθε τρόπο την αγανάκτησή τους για την άθλια κατάσταση στο οδόστρωμα.
Την απόλυτη εγκατάλειψη για μια ακόμα τουριστική σεζόν βιώνουν επαγγελματίες κι επισκέπτες της περιοχής από Μικρή Μαντίνεια μέχρι Κιτριές. Επαγγελματίες και κάτοικοι δεν είναι ικανοποιημένοι καθώς οι εκκλήσεις τους προς το Δήμο Δυτικής Μάνης για καθαρισμό και βελτίωση του δρόμου πέφτουν στο κενό. Τα "μπαλώματα" που γίνονται στο έργο της αποχέτευσης και η απουσία στη συντήρηση και βελτίωση των υποδομών, δεν επαρκούν για πολλούς, που σχολιάζουν πως ενδεχόμενη ένταξη της περιοχής στον Δήμο Καλαμάτας ενδεχομένως να είχε καλύτερο αποτέλεσμα. Παράλληλα χορτάρια και λακκούβες στο δρόμο κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα ντόπιων κι επισκεπτών.

Σχόλια  

+1 # GAZHS 23-04-2018 13:46
ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΤΡΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ;;;ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ,ΤΟΥ ΓΟΕΒ, ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΛΕΙΨΕΩΝ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗς ΚΛΠ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER